Με Νικόλα Ευαντινό το αφιέρωμα του Ηχώ 99,8 για το Πολυτεχνείο

12:53 π.μ. - Παρασκευή, 16 Νοεμβρίου 2018
12:11 π.μ. - Παρ, 16/53/2018
Image: Με Νικόλα Ευαντινό το αφιέρωμα του Ηχώ 99,8 για το Πολυτεχνείο

Τα γεγονότα του Πολυτεχνείου μέσα από τη ματιά ενός νέου ανθρώπου

Σε μια ξεχωριστή συνέντευξη που παραχώρησε ο Νικόλας Ευαντινός στον Ηχώ 99,8 και την εκπομπή Καλημέρα Λασίθι με τη Μαρία Τσαγκαράκη ακούστηκαν ενδιαφέροντα στοιχεία με αφορμή την επέτειο για το Πολυτεχνείο. Με τη ματιά ενός νέου ανθρώπου, μετέφερε σκέψεις και απόψεις για τα γεγονότα του Πολυτεχνείου σχολιάζοντας παράλληλα το αν και κατά πόσο τα μηνύματα του Πολυτεχνείου παραμένουν ακόμη και σήμερα επίκαιρα.



Ο Νικόλας Ευαντινός (Δερμιτζάκης) είναι απόφοιτος του τμήματος Ιστορίας Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης με μεταπτυχιακό στην νεοελληνική φιλολογία. Το 2008 εκδόθηκε η πρώτη του συλλογή "Μικρές αγγελίες και ειδήσεις" από τις εκδόσεις Γαβριηλίδης. Ακολούθησαν οι συλλογές "Ρουβίκωνας στα μέτρα μας" (Μελάνι, 2011) και "Ενεός..." (Μανδραγόρας, 2012). Ποιήματα του έχουν δημοσιευτεί σε λογοτεχνικά περιοδικά, εφημερίδες, σε τοπικά έντυπα της Κρήτης και σε διάφορες ανθολογίες. Μεταξύ άλλων ποιήματά του έχουν μεταφραστεί στα γαλλικά.



Παράλληλα ασχολείται με την μουσική, ως τραγουδοποιός. Ο Νικόλας Ευαντινός έχει στο ενεργητικό του έναν solo δίσκο (Πανταχού Απών 2010), ένα δίσκο με την μπάντα Φέρ’ το Φόκο (Νικόλας Ευαντινός & Φέρ’ Το Φόκο) καθώς και ως στιχουργός συμμετοχή με πέντε τραγούδια στον δίσκο Κύρβα του Νίκου Μαστοράκη που ερμήνευσε μεταξύ άλλων ο Σωκράτης Μάλαμας.


 
Κατά τη διάρκεια της εκπομπής ακούστηκαν τραγούδια από τον Νικόλα Ευαντινό μεταξύ αυτών και το single ΄΄Χαλινάρι΄΄ προάγγελος μιας νέας δισκογραφικής πρότασης που είναι στα σκαριά.





Ακολουθεί συνέντευξη: