Με όλες τις τιμές η ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτη

1:21 μ.μ. - Σάββατο, 19 Νοεμβρίου 2016
01:11 μ.μ. - Σάβ, 19/21/2016
Image: Με όλες τις τιμές η ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτη

Με πομπή στον Iερό καθεδρικό ναό της Αγίας Φωτεινής

Με όλες τις τιμές, κλήρος και λαός υποδέχτηκέ σήμερα, τον Σεβασμιότατο, νέο μητροπολίτη της Ιεράς Μητροπόλεως Ιεραπύτνης και Σητείας κ.κ. Κύριλλο, ο οποίος εκλέχτηκε  ομόφωνα από τους 8 αρχιερείς των Μητροπόλεων της Κρήτης, ως ο αξιότερος μεταξύ ίσων, για να αναλάβει την πνευματική διοίκηση της χηρεύουσας Μητρόπολης μετά την εκδημία του αοιδίμου μητροπολίτη κυρου Ευγενίου.







Στις 10:00 το πρωί αναχώρησαν από την Ιερά Αρχιεπισκοπή Κρήτης για την Ιεράπετρα σε πομπή οι 9 αρχιερείς, με επικεφαλής τον Σεβ. αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ.κ. Ειρηναίο.
 
Αρχικά έγινε μια σύντομη στάση της πομπής στην πλατεία του Ίστρου Καλού Χωριού, που αποτελεί την πρώτη ενορία της Ι.Μ. Ιεραπύτνης και Σητείας, παρότι ανήκει στον Δήμο Αγίου Νικολάου, όπου το νέο μητροπολίτη υποδχεθηκαν ο πανοσιολογιότατος αρχιμανδρίτης π. Φιλάρετος Ζαχαριουδάκης, εφημέριος του Καλού Χωριού και απηύθυνε σύντομα χαιρετισμό ο δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ Αντώνης Ζερβός.





Η πομπή αφιχθεί στην μικρή πλατεία μπροστά στο παραλιακό ανοικτό Γυμναστήριο της  Ιεράπετρας, στην αρχή της οδού Εμμ. Λαμπράκη, όπου έχει στηθεί εξέδρα έξω από το ξενοδοχείο ‘’Άστρον’’.

 





Εκεί το νέο  ποιμενάρχη  υποδέχτηκε ο δήμαρχος Ιεράπετρας κ Θεοδόσης Καλαντζάκης  τον καλωσόρισε, του έκανε ένα συμβολικό δώρο και του ανακοίνωσε την ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, που τον ανακηρύσσει επίτιμο δημότη Ιεράπετρας.





Από εκεί ξεκίνησε λίγα λεπτά αργότερα η πορεία του ιερού κλήρου και του λαού που έχει συγκεντρωθεί,στην Μητρόπολη.






Στη συνέχεια, ξεκίνησε η τελετή της ενθρόνισης στον ιερό καθεδρικό ναό της Αγίας Φωτεινής . Μετά το τέλος της τελετής ενθρόνισης θα τελεστεί από το νέο μητροπολίτη Τρισάγιο στον τάφο του αοιδίμου Μητροπολίτου Ιεραπύτνης και Σητείας κυρού Ευγενίου.