Με πονηρό τρόπο θα βάλουν χέρι στις επιδοτήσεις

11:59 π.μ. - Τρίτη, 14 Οκτωβρίου 2014
11:10 π.μ. - Τρί, 14/59/2014
Image: Με πονηρό τρόπο θα βάλουν χέρι στις επιδοτήσεις

Με αφορμή διαφορά δημοσιεύματα για συμψηφισμό των χρεών των αγροτών με τις επιδοτήσεις έκανε δηλώσεις στον Ηχώ ο κ. Νίκος Δασκαλάκης, Γενικός Διευθυντής της ένωσης και περιφερειακός σύμβουλος.

Μας είπε λοιπόν ότι βρίσκεται σε εξέλιξη μια συζήτηση όπου επιδιώκουν να βάλουν χέρι στις κοινοτικές ενισχύσεις. Η πρώτη δόση των κοινοτικών ενισχύσεων θα καταβληθεί το αργότερο έως 5 Νοεμβρίου.

Είναι σχεδόν σίγουρος ότι ψάχνουν να βρουν τρόπο προκειμένου να “βάλουν χέρι” στα χρήματα των δικαιούχων αγροτών από κοινοτικά ή εθνικά προγράμματα ή επιστροφές ΦΠΑ και άλλα τέτοια. Για παράδειγμα, όπως μας είπε, μπορούν να πιστώσουν τους λογαριασμούς των δικαιούχων και με μια δεύτερη πράξη να τα πάρουν πάλι πίσω και ούτε γάτα ούτε ζημιά. Ψάχνουν δηλαδή να τα κάνουν όλα αυτά με πονηρό τρόπο. Γι’ αυτό λοιπόν πρέπει να είμαστε σε εγρήγορση.

Για την επιστροφή ΦΠΑ μας είπε ότι την πήραν 547 αγρότες. Στους υπόλοιπους δίνεται αφού πρώτα προσκομίσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά ότι πλήρωσαν ή ρύθμισαν τα χρέη τους προς το δημόσιο.

Όσον αφορά το εμπάργκο ανέφερε ότι τα ποσά δεν καλύπτουν τη ζημιά στους Έλληνες αγρότες. Δεν επαρκούν τα χρήματα για τους αγρότες όλης της Ευρώπης οπότε όποιος προλάβει θα πάρει.

Για τα Δημοπρατήρια ο κ. Δασκαλάκης είπε ότι θα υπάρχουν πολλά προβλήματα όπως το πρόβλημα της κλούβας και τα “βαφτίσια” των προϊόντων από τρίτες χώρες. Μας είπε ότι σε ολόκληρη την Κρήτη λειτουργούν 23-24 δημοπρατήρια και θα πρέπει λοιπόν να γίνει μια ενιαία δημοπράτηση και να μπουν κανόνες που θα τηρούνται. 

Συνέντευξη