Με τη βοήθεια ελικοπτέρου υπό έλεγχο η φωτιά στο Σελάκανο

9:51 π.μ. - Παρασκευή, 13 Ιουλίου 2018
09:07 π.μ. - Παρ, 13/51/2018
Image: Με τη βοήθεια ελικοπτέρου υπό έλεγχο η φωτιά στο Σελάκανο

Κινδύνευσαν τουλάχιστον τρία σπίτια

Κινδύνευσαν τουλάχιστον τρία σπίτια από τη φωτιά που εκδηλώθηκε χθες το βράδυ σε περιοχή κοντά στο Σελάκανο του Δήμου Ιεράπετρας . Άμεση ήταν η παρέμβαση της πυροσβεστικής υπηρεσίας Ιεράπετρας και δυνάμεις από άλλες περιοχές του Νομού που έσπευσαν στο σημείο. Το έργο ήταν δύσκολο λόγω της έντασης των ανέμων που έφταναν ακόμη και τα 8 μποφόρ. Ο  αντιδήμαρχος κ. Αργύρης Πανταζής μιλώντας στον Ηχώ 99,8 ανέφερε ότι η κινητοποίηση της πυροσβεστικής καθώς επίσης και του δήμου και της υπηρεσίας πολιτικής προστασίας αλλά και εθελοντών , ήταν άμεση. Ακόμη ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Χριστού αλλά και κάτοικοι της περιοχής βοήθησαν στο έργο της κατάσβεσης. Η φωτιά πλησίασε επικίνδυνα σε κάποια σπίτι που βρίσκονται στην περιοχή, ευτυχώς όμως αποφεύχθηκαν τα χειρότερα. Η φωτιά λόγω των ανέμων πήρε γρήγορα διαστάσεις. Η έκτασή της ήταν πάνω από 3 χιλιόμετρα και υπήρχαν πολλές μικροεστίες. Ευτυχώς είχαν διανοιχθεί δρόμοι και η πρόσβαση των πυροσβεστικών οχημάτων καθώς και σε υδροφόρες ήταν πιο εύκολη. Αυτή την ώρα με τη συνδρομή και του ελικοπτέρου που έκανε ρήψεις η φωτιά έχει τεθεί υπό μερικό έλεγχο , δυνάμεις της πυροσβεστικής και υδροφόρες παραμένουν στο σημείο.   


Ακολουθεί συνέντευξη κ. Πανταζή:




Και από την πλευρά της η αντιδήμαρχος υπεύθυνη πολιτικής προστασίας κα Μαρία Ρουμελιωτάκη αναφέρθηκε στις δυσκολίες να αντιμετωπιστεί η φωτιά εχθές το βράδυ εξαιτίας των ισχυρών ανέμων. Άμεσα στο σημείο έσπευσαν η πυροσβεστική υπηρεσία ενώ καθοριστική ήταν και η συμβολή ελικοπτέρου το πρωί σήμερα.  Από πλευράς τους ως δήμος υπήρξε άμεση  κινητοποίηση και κάποιο πρόβλημα που υπήρχε με την υδροφόρα ξεπεράστηκε. Δυστυχώς η περιοχή έχει καεί ξανά στο παρελθόν από την άλλη όμως ευτυχώς δεν κάηκε κάποιο καινούριο κομμάτι του δάσους. Κινδύνευσαν ωστόσο σπίτια  ευτυχώς οι κάτοικοι είναι καλά. Θα πρέπει να προστατεύσουμε τους ελάχιστους πνεύμονες πρασίνου που έχουν μείνει στον τόπο μας για αυτό εφιστάται η προσοχή όλων επεσήμανε η αντιδήμαρχος.
 
 
Ακολουθεί συνέντευξη κας Ρουμελιωτάκη:
 
 
 
Στον Ηχώ 99,8 μίλησε και ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Μαλλών κ. Γιώργος Τσακιράκης που επίσης αναφέρθηκε στην προσπάθεια κατάσβεσης ευχαριστώντας όλους  όσοι  συμβάλλουν, εκφράζοντας όμως και την δυσαρέσκειά του για το ότι μια δεξαμενή που βρίσκεται στη θέση Πλάτανος και χρησιμεύει  για ανάγκες άρδευσης αλλά και για το δασαρχείο, δυστυχώς έχει υποστεί ζημιές από προηγούμενη φωτιά και δεν έχουν ακόμη αποκατασταθεί.
 


φωτο αρχείου