Με το βλέμμα στα Τέμπη σήμερα οι κινητοποιήσεις στις 6.30 στην πλατεία Ιεράπετρας

11:15 π.μ. - Τετάρτη, 8 Μαρτίου 2023
11:03 π.μ. - Τετ, 08/15/2023
Image: Με  το βλέμμα στα Τέμπη σήμερα  οι κινητοποιήσεις στις 6.30 στην πλατεία Ιεράπετρας

Ποιοι συμμετέχουν – Όλα τα καλέσματα

Απεργιακές κινητοποιήσεις θα πραγματοποιηθούν σήμερα στις 6.30 στην Ιεράπετρα και στις υπόλοιπες πόλεις του νομού Λασιθίου με το βλέμμα στραμμένο στη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη. Πολλά τα καλέσματα συλλόγων και φορέων για συμμετοχή.

Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Λασιθίου

Σήμερα 8 Μάρτη είναι μέρα αγώνων γιατί τα δικαιώματα των γυναικών που είναι ακόμη υπό διεκδίκηση. Και πολλές φορές με αίμα. Το βλέπουμε και από τις γυναικοκτονίες. Είναι όμως και μέρα αγώνα αλλά και θλίψης για τις ζωές που χάθηκαν στο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη. Ένα δυστύχημα για το οποίο υπάρχουν ευθύνες ενδεχομένως και διαχρονικά. Ζητάμε να δοθεί άπλετο φως στην όλη υπόθεση και να μην ξανασυμβεί. Έπρεπε να υπάρχουν δικλείδες ασφαλείας για να αποτραπεί ένα ανθρώπινο λάθος, δήλωσε στον Ηχώ 99,8 η πρόεδρος του ΝΤ ΑΔΕΔΥ Λασιθίου κα Μαρία Στρατάκη με αφορμή τις σημερινές κινητοποιήσεις καλώντας τους πολίτες να συμμετάσχουν στις συγκεντρώσεις που θα γίνουν σε όλο τον νομό.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση «To N.Τ. της ΑΔΕΔΥ Λασιθίου ενημερώνει τα μέλη του και όλους τους εργαζόμενους ότι «η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., σύμφωνα με την εξουσιοδότηση του Γενικού Συμβουλίου, αποφάσισε την κήρυξη 24ωρης Πανελλαδικής Πανδημοσιοϋπαλληλικής ΑΠΕΡΓΙΑΣ για την Τετάρτη, 8 του Μάρτη 2023, -μετατρέποντας τη στάση εργασίας για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας σε απεργία- για να απαιτήσουμε μαζί με όλους τους εργαζόμενους και το λαό να μπει τέρμα στη πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων και να αποδοθούν οι πραγματικές ευθύνες για το δολοφονικό έγκλημα των Τεμπών».

To N.Τ. της ΑΔΕΔΥ Λασιθίου καλεί τα σωματεία τους εργαζόμενους τους φοιτητές και όλους τους πολίτες να συμμετέχουν μαζικά και αποφασιστικά στος κινητοποιήσεις στις τρεις πόλεις του νομού Λασιθίου σήμερα Τετάρτη 8 Μαρτίου στις 18.30.

Άγιος Νικόλαος – Κεντρική Πλατεία

Ιεράπετρα – Πλατεία Ελευθερίας

Σητεία – Πλατεία Ηρώων».

Ακούστε τι δήλωσε στον Ηχώ 99,8 η πρόεδρος Μαρία Στρατάκη

Συνταξιούχοι ΙΚΑ Ν. Λασιθίου

Κάλεσμα στην κινητοποίηση απευθύνει μέσω του Ηχώ 99,8 και ο πρόεδρος του συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Λασιθίου κ. Γ. πάγκαλος ο οποίος αφού εξέφρασε τη θλίψη του για το τραγικό συμβάν στα Τέμπη τόνισε ότι πρέπει να παρθούν τα μέτρα εκείνα ώστε να μην συμβεί ξανά κάτι ανάλογο.

Ακούστε εδώ

Εργατικό Κέντρο Λασιθίου

Από την πλευρά του κάλεσμα απηύθυνε και ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λασιθίου Μανώλης Πεπόνης εκφράζοντας με τη σειρά του τη λύπη του για την τραγωδία και τον χαμό τόσων ανθρώπινων ζωών, κυρίως νέων ανθρώπων, επισημαίνοντας ότι πρέπει να αποδοθούν ευθύνες και να ληφθούν τα μέτρα εκείνα για να μην ζήσουμε άλλη φορά τέτοια τραγικά γεγονότα.

-

Δικηγορικός Σύλλογος Λασιθίου

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Λασιθίου στην έκτακτη συνεδρίαση της 7ης.03.2023 εξ αφορμής του συγκλονιστικού σιδηροδρομικού δυστυχήματος που στοίχισε με τραγικό τρόπο τη ζωή δεκάδων νέων κυρίως συνανθρώπων μας αποφασίζει την αποχή των Δικηγόρων Λασιθίου από τα καθήκοντα τους την Τετάρτη 8 Μαρτίου 2023 ως ελάχιστη ένδειξη πένθους και σεβασμού στη μνήμη των θυμάτων.

Το σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών κατέδειξε δραματικά και επώδυνα τις χρόνιες παθογένειες εξαιτίας της υποβάθμισης, απαξίωσης και υποστελέχωσης υπηρεσιών, υποδομών και ελεγκτικών μηχανισμών, ακόμη και σε τομείς ζωτικής σημασίας για την ασφάλεια των πολιτών και τη λειτουργία της Χώρας.

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Λασιθίου συντάσσεται με την από 5/3/2023 απόφαση τής Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων αναφορικά με τη συγκρότηση Επιτροπής από μέλη της, προκειμένου να διερευνήσει από νομική και ουσιαστική σκοπιά τυχόν παρέμβαση των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας, λόγω του ειδικού εννόμου συμφέροντος που έχουν, κατ’ άρθρο 90 Κώδικα Δικηγόρων, είτε με την κατάθεση μήνυσης είτε με παράσταση προς υπoστήριξη της κατηγορίας στην εκκρεμή ποινική διαδικασία κατά παντός υπευθύνου που ήθελε τυχόν βρεθεί.

Το Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Λασιθίου απαιτεί:

Την ταχεία και πλήρη διερεύνηση των αιτίων του δυστυχήματος και την απόδοση των ευθυνών, όπου ανήκουν, ως ελάχιστη υποχρέωση της Πολιτείας προς τα θύματα.

Την πλήρη και πολυεπίπεδη στήριξη των οικογενειών των θυμάτων και των τραυματιών.

Την ανάθεση της ανάκρισης, λόγω της μείζονος σοβαρότητας της υπόθεσης, σε ειδικό Εφέτη ανακριτή.

Την άμεση λήψη μέτρων για την ασφάλεια όλων των συγκοινωνιών και την ουσιαστική προστασία επιβατών και εργαζομένων.

Το Δ.Σ. εκφράζει τη συγκίνηση, την ευγνωμοσύνη και την υπερηφάνεια του προς τον 18χρονο Λασιθιώτη φοιτητή Άγγελο Τσιαμούρα, ο οποίος με αυτοθυσία βοήθησε στον σωτήριο απεγκλωβισμό επιβατών από το τρένο, καθώς και προς όλους όσοι ηρωικά συνέδραμαν τους συνανθρώπους μας τη μοιραία νύχτα.

Για τον ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΛΑΣΙΘΙΟΥ

Η Πρόεδρος                                                       Η Γεν. Γραμματέας

Σοφία Τσαγκαράκη                                           Χρυσάνθη Φαρσάρη

Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ν. Λασιθίου

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ν. Λασιθίου, καλεί τα σωματεία της δύναμής του, τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες, τους νέους και τις νέες, τους συνταξιούχους, τους ανέργους , να συμμετέχουν στις συγκεντρώσεις στις πόλεις του Νομού, που διοργανώνει το Νομαρχιακό Τμήμα Λασιθίου της ΑΔΕΔΥ μαζί με άλλους φορείς, την Τετάρτη 8 Μαρτίου, για την ανείπωτη τραγωδία με τη σύγκρουση των δύο αμαξοστοιχιών στα Τέμπη.

Να απαιτήσουμε μαζί να μπει τέρμα στη πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων και να αποδοθούν οι πραγματικές ευθύνες.

Συγκεντρώσεις ώρα 18.30 το απόγευμα στις πλατείες:

Αγίου Νικολάου-Ιεράπετρας-Σητείας.

ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΜΕΤΡΑΝΕ!