Με το όνομα «Ιεράπυτνα» ιδρύθηκε ο Σύλλογος Ανάδειξης Αρχαιοτήτων, Ιστορίας και Πολιτισμού Ιεράπετρας

6:52 μ.μ. - Τετάρτη, 4 Οκτωβρίου 2017
06:10 μ.μ. - Τετ, 04/52/2017
Image: Με το όνομα «Ιεράπυτνα» ιδρύθηκε ο Σύλλογος Ανάδειξης Αρχαιοτήτων, Ιστορίας και Πολιτισμού Ιεράπετρας

Με το όνομα «Ιεράπυτνα» και έμβλημα το Άγαλμα Νηρηίδας που ιππεύει δελφίνι ιδρύθηκε ο Σύλλογος Ανάδειξης Αρχαιοτήτων, Ιστορίας και Πολιτισμού Ιεράπετρας

Σκοπός του μη κερδοσκοπικού σωματείου,  είναι το έργο, για την ανάδειξη της Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ιεράπετρας, και πιο συγκεκριμένα όπως καταγράφεται στο καταστατικό:
 
Η συμβολή στην προστασία και την ανάδειξη των αρχαιοτήτων, της Ιστορίας, καθώς και στη διάδοση των αξιών της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, σε συνδυασμό με την ανάπτυξη και την προβολή της σύγχρονης πολιτιστικής δημιουργίας.
Η συμβολή σε ανασκαφικές εργασίες, στην συλλογή και στην αναζήτηση των ξενιτεμένων αρχαιολογικών θησαυρών, προκειμένου να καταγραφούν, να αποτυπωθούν και να αποδοθούν σε ψηφιακή – εικονική ή σε τρισδιάστατη υλική μορφή.
Η διατήρηση της επαφής με τον Αρχαίο Ελληνικό Πολιτισμό και την Ιστορία, μέσω διαλέξεων, συνεδρίων, σεμιναρίων, ερευνών, επιμορφωτικών προγραμμάτων, συζητήσεων, εκθέσεων, επισκέψεων σε Μουσεία, Αρχαιολογικούς Χώρους και Εκπαιδευτικά Ιδρύματα – Ινστιτούτα της Χώρας μας ή του Εξωτερικού.
Την έκδοση βιβλίων, συγγραμμάτων, αναμνηστικών και εγχειριδίων, με την συνεργασία ειδικών επιστημόνων, με σκοπό την προβολή, την εκπαίδευση και την ενημέρωση του κοινού και ειδικών ομάδων αναγνωστών, όπως μαθητών, επισκεπτών, τουριστών κτλ..
Η σύναψη και διατήρηση σχέσεων φιλίας και συνεργασίας με άλλους Αρχαιολογικούς, Ιστορικούς και Πολιτιστικούς Συλλόγους και Φορείς, εντός και εκτός Ελλάδας.
Η επιβράβευση του έργου Αρχαιολόγων, Ιστορικών και Εθελοντών.
Η παροχή κάθε δυνατής υποστήριξης στα μέλη του.
 
 
Πρώτος στόχος του συλλόγου είναι η εγγραφή νέων μελών και η επικοινωνία με ανθρώπους που θέλουν να βοηθήσουν στην προσπάθεια.
 
Σχεδόν έτοιμη είναι και η ιστοσελίδα του Συλλόγου: http://ierapytna.com/
 
 
 
ΣΥΝΘΕΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
 
Πρόεδρος : Ροβυθάκης Ιωάννης – Συνταξιούχος Εκπαιδευτικός
 
Αντιπρόεδρος: Σωμαράκης Γεώργιος – Πολιτικός Μηχανικός
 
Γραμματέας: Μανουσάκης Θεόδωρος – Εκπαιδευτικός
 
Ταμίας: Σαρικλάκης Εμμανουήλ – Πολιτικός Μηχανικός
 
Υπεύθυνος Επικοινωνίας με Εξωτερικό: Πατρωνάκης Εμμανουήλ – Ιατρός
 
Υπεύθυνος Διασύνδεσης με άλλους Συλλόγους: Παγώνης Νικόλαος – Αρχαιολόγος / Μεταπτυχιακός
 
Υπεύθυνος Υλικού – Βιβλιοθήκης: Δαμηλάκης Σταύρος – Συνταξιούχος Δ. Υπ. Πολεοδομικού Γραφείου Ιεράπετρας.



Στους λόγους που έκριναν  αναγκαία τη σύσταση  του Συλλόγου   Ανάδειξης Αρχαιοτήτων, Ιστορίας και Πολιτισμού Ιεράπετρας αναφέρθηκε μιλώντας στον ΗΧΩfm 99,8  ο αντιπρόεδρος κ. Γιώργος Σωμαράκης