Με τον Μάκη Βορίδη συναντήθηκε ο Αγροτικός Σύλλογος Ιεράπετρας

8:34 μ.μ. - Πέμπτη, 27 Αυγούστου 2020
08:08 μ.μ. - Πέμ, 27/34/2020
Image: Με τον Μάκη Βορίδη συναντήθηκε ο Αγροτικός Σύλλογος Ιεράπετρας

Στο τραπέζι η οικονομική ενίσχυση όλων των θερμοκηπιακών καλλιεργειών της Κρήτης

Ενημερώνουμε τα μέλη του Ενιαίου Αγροτικού Συλλόγου Ιεράπετρας ότι σήμερα Πέμπτη 27.08.2020 πραγματοποιήθηκε προγραμματισμένη συνάντηση με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Βορίδη με αντιπροσωπεία του Ενιαίου Αγροτικού Συλλόγου Ιεράπετρας. Στην συνάντηση παραβρέθηκε επίσης ο ειδικός σύμβουλος του Υπουργού, κ. Στρατάκης Ανδρέας.

hxonews

Στην διάρκεια της συζήτησης αναλύθηκαν οι παράμετροι σχετικά με την οικονομική ενίσχυση όλων των θερμοκηπιακών καλλιεργειών της Κρήτης, δίνοντας όμως ιδιαίτερη έμφαση στην καλλιέργεια αγγουριάς και πιπεριάς , οι οποίες παρουσιάζουν περισσότερο περίπλοκα χαρακτηριστικά την δεδομένη χρονική στιγμή και γι'αυτό ο υπουργός ζήτησε και θα λάβει άμεσα περισσότερα στοιχεία για αυτές τις καλλιέργειες. Τα παραπάνω στοιχεία θα απορρέουν πάντα από την συνεργασία όλων των αγροτικών φορέων της Κρήτης.

Επίσης, θετικό είναι το γεγονός ότι η καλλιέργεια της τομάτας και μελιτζάνας βρίσκονται στο στάδιο ολοκλήρωσης της διαδικασίας, χωρίς όμως να υπάρχει σαφής χρονικός ορίζοντας για την καταβολή της ενίσχυσης.

Συζητήθηκαν επίσης θέματα ελαιοκομίας, εργάτες γης, κ.α. με στόχο την ανταλλαγή απόψεων και διερεύνηση από κοινού την διαδικασία που επιτευχθούν αυτοί οι στόχοι.

Περισσότερες πληροφορίες θα ανακοινωθούν σε επόμενα δελτία τύπου.