Με τροπολογία Βορίδη δεν θα κόβεται το επίδομα ανεργίας σε εργάτες γης

10:50 π.μ. - Πέμπτη, 28 Μαΐου 2020
10:05 π.μ. - Πέμ, 28/50/2020
Image: Με τροπολογία Βορίδη δεν θα κόβεται το επίδομα ανεργίας σε εργάτες γης

Η τροπολογία κατατέθηκε στο σχέδιο νόμου «Ρυθμίσεις αρμοδιότητας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό του αγροτικού τομέα»

Η τροπολογία κατατέθηκε στο σχέδιο νόμου «Ρυθμίσεις αρμοδιότητας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό του αγροτικού τομέα».

Σε αυτήν προβλέπεται ότι η περιστασιακή απασχόληση εγγεγραμμένων ανέργων στα μητρώα του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (Ο.Α.Ε.Δ.), δεν αποτελεί λόγο διακοπής της καταβολής της επιδότησης ανεργίας στους δικαιούχους αυτής, εφόσον η εν λόγω απασχόληση πραγματοποιείται σε αγροτικές εργασίες.

Το περιεχόμενο της τροπολογίας έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την επιδοματική πολιτική της προηγούμενης κυβέρνησης, μιας πολιτικής που απέτρεπε πολύ κόσμο από την εργασία στο χωράφι

Αναλυτικά η προτεινόμενη διάταξη έχει ως εξής:

Άρθρο ...

Ενίσχυση εποχιακής απασχόλησης σε αγροτικές εργασίες

Στο άρθρο 92 του ν. 4461/2017 (Α' 38) προστίθεται δεύτερη παράγραφος και το άρθρο διαμορφώνεται ως εξής: «Άρθρο 92 Περιστασιακή εργασία εγγεγραμμένων ανέργων Άνεργοι εγγεγραμμένοι στα μητρώα του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (Ο.Α.Ε.Δ.), που πραγματοποίησαν ως και εβδομήντα (70) ημερομίσθια ανά δωδεκάμηνο, μπορούν με αίτησή τους προς τον Ο.Α.Ε.Δ. να βεβαιώνουν συνεχή χρόνο ανεργίας, αφαιρουμένου του ως άνω χρόνου εργασίας τους και κάθε χρονικού διαστήματος κατά το οποίο δεν ήταν εγγεγραμμένοι άνεργοι. Η ως άνω απασχόληση εφόσον πραγματοποιείται σε αγροτικές εργασίες δεν αποτελεί λόγο διακοπής της καταβολής της επιδότησης ανεργίας στους δικαιούχους αυτής».

Δείτε ολόκληρη την τροπολογία πατώντας εδώ

agrotypos.gr / Μπίκας Αλέξανδρος