Με χιόνια στα ορεινά και χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα πέρασε ο «Λέανδρος» από την Ιεράπετρα

12:03 μ.μ. - Τρίτη, 19 Ιανουαρίου 2021
12:01 μ.μ. - Τρί, 19/03/2021
Image: Με χιόνια στα ορεινά και χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα πέρασε ο «Λέανδρος» από την Ιεράπετρα

Η αντιδήμαρχος Μ. Ρουμελιωτάκη στον Ηχώ 99,8 για κακοκαιρία και έγκριση χρηματοδότησης για έργα εξυπηρέτησης ΑμεΑ σε σχολικές μονάδες

Το πέρασμα του «Λέανδρου» από την Ιεράπετρα άφησε πίσω του βροχές αλλά και χιόνια στα ορεινά , σε μεγάλο υψόμετρο, χωρίς ωστόσο να δημιουργήσει ιδιαίτερα προβλήματα. Η αντιδήμαρχος κα Μαρία Ρουμελιωτάκη υπεύθυνη πολιτικής προστασίας δήλωσε στον Ηχώ 99,8 ότι χιόνισε στα ορεινά προς Σελάκανο, χωρίς όμως να προκύψουν προβλήματα ή δυσκολίες στην πρόσβαση. Είναι συνεχής η επικοινωνία με τους τοπικούς προέδρους και δεν έχουν αναφερθεί προβλήματα ή αποκλεισμός κτηνοτρόφου. Ως υπηρεσία πάντως είναι έτοιμοι να παρέμβουν όποτε και εάν χρειαστεί, είπε η αντιδήμαρχος καλώντας του πολίτες , σε κάθε περίπτωση, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί σε περιόδους έντονων καιρικών φαινομένων.

Εν συνεχεία με την ιδιότητά της ως πρόεδρος της δημοτικής σχολικής επιτροπής πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης ανέφερε ότι εγκρίθηκε η χρηματοδότηση ύψους 105.400,00 ευρώ από το πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ για «Κατασκευή ραμπών και χώρων υγιεινής για την πρόσβαση και την εξυπηρέτηση ΑμεΑ σε σχολικές μονάδες». Θα γίνει μελέτη για τις ανάγκες όλων των σχολείων α/βαθμιας και β/βαθμιας ώστε να γίνουν στη συνέχεια να γίνουν οι απαιτούμενες παρεμβάσεις για νέες υποδομές ή βελτιώσεις όπου αυτές υπάρχουν , ώστε να εξυπηρετούνται και να έχουν καλύτερη πρόσβαση τα άτομα ΑμεΑ στα σχολεία.