Μεγάλη ανησυχία στη Σητεία μετά τα πολλά κρούσματα και το μεγάλο ιικό φορτίο στα λύματα

9:25 π.μ. - Παρασκευή, 9 Ιουλίου 2021
09:07 π.μ. - Παρ, 09/25/2021
Image: Μεγάλη ανησυχία στη Σητεία μετά τα πολλά κρούσματα και το μεγάλο ιικό φορτίο στα λύματα

Ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας, Γ. Αϊλαμάκης στον Ηχώ 99,8

Rapid tests έγιναν χθες στη Σητεία μετά και τα αυξημένα κρούσματα που κατεγράφησαν τις τελευταίες ημέρες στην περιοχή. Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο πολιτικής προστασίας κ. Γ. Αϊλαμάκη από τα 227 τεστ που έγιναν, δεν προέκυψε κάποιο θετικό κρούσμα και αυτό ήταν κάτι ιδιαίτερα αισιόδοξο. Τώρα, όσοι έχουν νοσήσει, που είναι κυρίως νεαρά άτομα, είναι καλά στην υγεία τους, παραμένουν στο σπίτι και ακολουθούν τις οδηγίες του ΕΟΔΥ όπως και τα άτομα του οικείου περιβάλλοντος. Στο Νοσοκομείο της Σητείας αυτή τη στιγμή δεν νοσηλεύεται ασθενής με κορωνοϊό. Εκείνο που πρέπει να επισημάνουμε είναι δεν πρέπει να υπάρχει εφησυχασμός και πρέπει να συνεχίσουμε να τηρούμε τα μέτρα τόνισε ο κ. αντιδήμαρχος.

Αναφέρθηκε στη συνέχεια το θέμα του εμβολιασμού λέγοντας ότι με τις κινητές μονάδες θα δοθεί η δυνατότητα να εξυπηρετηθούν ακόμη περισσότερο οι πολίτες και κυρίως εκείνοι που ζουν σε ορεινές περιοχές. Οι πρόεδροι των τοπικών Κοινοτήτων από Ανάληψη Μακρύ Γιαλού μέχρι Παλαίκαστρο ως τη Σφάκα και τη Λάστρο βοηθούν στην όλη διαδικασία.

Τέλος, αναφορικά με το ιικό φορτίο στα λύματα είπε ότι είναι αυξημένο κάτι που σημαίνει ότι πρέπει να προσέχουμε, επανέλαβε για μια ακόμα φορά.