Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση στη Μεσαρά - Στο Τυμπάκι ο πρόεδρος των Πακιστανών

10:09 π.μ. - Τετάρτη, 16 Σεπτεμβρίου 2020
10:09 π.μ. - Τετ, 16/09/2020
Image: Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση στη Μεσαρά - Στο Τυμπάκι ο πρόεδρος των Πακιστανών

Στοχευμένοι έλεγχοι σε σπίτια μεταναστών στην περιοχή - 90 προσαγωγές

Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε, νωρίς το πρωί, στην περιοχή της Μεσαράς, με τους ελέγχους να είναι στοχευμένοι σε σπίτια αλλοδαπών που διαμένουν στην περιοχή.

Η ΕΛ.ΑΣ. φαίνεται αποφασισμένη να διαχωρίσει "την ήρα από το σιτάρι", αναφορικά με τους μετανάστες που ζουν στη Μεσαρά.

Ο έλεγχος αφορούσαν κυρίως εκείνους που έχουν διακριτό και ηγετικό ρόλο στην παροικία των Πακιστανών και οι οποίοι διαδραμάτισαν σημαντικό ρόλο στα τελευταία γεγονότα, ενώ έρχεται και εξισσοροπιστικά σε σχέση με τις συλλήψεις των Ελλήνων που ακολούθησαν τη θερμή βραδιά της περασμένης Τετάρτης (Δείτε περισσότερα ΕΔΩ). Στο πλαίσιο της επιχείρησης έγιναν 90 προσαγωγές, με τους προσαχθέντες να μετφέρονται στο Αστυνομικό Μέγαρο Ηρακλείου.

Στο Τυμπάκι βρέθηκε, εκτάκτως, ο πρόεδρος της Πακιστανικής κοινότητας στην Ελλάδα

Το γεγονός ότι τα τελευταία 24ωρα έχουν πέσει οι τόνοι στην περιοχή του Τυμπακίου, δεν σημαίνει τίποτα για την τοπική ΕΛ.ΑΣ. που εξακολουθεί να παρακολουθεί την όλη κατάσταση με μεγάλη προσοχή. Αστυνομικοί εκτιμούν ότι παρά τη διαφαινόμενη εκτόνωση της έντασης, το πράγμα «κοχλάζει».

Στην περιοχή βρέθηκε και ο πρόεδρος της Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδος, Τζαβέντ Ασλάμ, ο οποίος είχε συναντήσεις με συμπατριώτες του. Σε αυτές τις συναντήσεις συμμετείχαν και Πακιστανοί που φέρονται να τραυματίστηκαν από επιθέσεις σε βάρος τους. Καταγγέλλουν ρατσιστικές επιθέσεις από οργανωμένες ομάδες σε χωράφια, χώρους εργασίας, δρόμους και σπίτια, ζητούν την παραδειγματική τιμωρία των δραστών και στήριξη για τους παθόντες, όπως λένε, από τον δικηγορικό σύλλογο Ηρακλείου.

Οι συναντήσεις του Τζαβέντ Ασλάμ στο Τυμπάκι έχουν βιντεοσκοπηθεί και αναρτηθεί στην επίσημη σελίδα της κοινότητας στο facebook όπου συνοδεύονται από δεκάδες σχόλια.

cretalive.gr