Μεγάλη αλλαγή στα δρομολόγια των Μινωικών στην Κρήτη - «Ναι» από το Σ.Α.Σ.

8:04 μ.μ. - Τετάρτη, 31 Οκτωβρίου 2018
08:10 μ.μ. - Τετ, 31/04/2018
Image: Μεγάλη αλλαγή στα δρομολόγια των Μινωικών στην Κρήτη - «Ναι» από το Σ.Α.Σ.

Διακοπή στα απευθείας δρομολόγια – Νέο δρομολόγιο από Πειραιά σε Ηράκλειο μέσω Χανίων και το αντίθετο

Ομόφωνα θετική είναι η γνωμοδότηση του Συμβουλίου Ακτοπλοικών Συγκοινωνιών στα αίτημα των Μινωικών Γραμμών για αλλαγές στα δρομολόγια  Πειραιά – Κρήτης μέχρι τις 20 Δεκεμβρίου.
 
Συγκεκριμένα, στην συνεδρίαση της Δευτέρας 29 Οκτωβρίου το Σ.Α.Σ. ενέκρινε το αίτημα της ακτοπλοϊκής εταιρείας για σταδιακή διακοπή δρομολογίων των «Φαιστός Παλάς» και «Κνωσός Παλάς» λόγω εργασιών ετήσιας επιθεώρησής τους.
 
Λόγω της σταδιακής απουσίας των πλοίων, από τα τρία πλοία της εταιρείας  («Κνωσός Παλάς», «Φαιστός Παλάς», «Μύκονος Παλας») θα είναι ενεργά τα δύο και για τον λόγο αυτόν η εταιρεία ζήτησε και το ΣΑΣ το αποδέχθηκε να μην γίνονται απευθείας δρομολόγια, αλλά «τριγωνικά».
Συγκεκριμένα το πλοίο που θα αποπλεύσει από Πειραιά, θα πιάνει αρχικά στο λιμάνι της Σούδας και στην συνέχεια θα συνεχίζει για το λιμάνι του Ηρακλείου.
 
Το ίδιο θα γίνεται και στο δρομολόγιο Ηράκλειο – Χανιά – Πειραιάς.
 
Αν και στο αίτημα αναφέρεται πως η αλλαγή αυτή θα διαρκέσει μέχρι τις 20 Δεκεμβρίου, προς το παρόν δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση των Μινωικών Γραμμών με τα νέα δρομολόγια και τις ώρες που θα εκτελούνται.
 
Να σημειωθεί πως η διακοπή των απευθείας δρομολογίων Χανιά – Πειραιάς και Ηράκλειο – Πειραιάς,  εγκυμονεί τον κίνδυνο για καθυστερήσεις , κάτι που είναι σύνηθες στα δρομολόγια με ενδιάμεσους σταθμούς. 


 
flashnews.gr