Μεγάλη ανταπόκριση στη συζήτηση για το ΣΧΟΟΑΠ Ιεράπετρας και Μακρύ Γιαλού

9:48 π.μ. - Πέμπτη, 24 Μαΐου 2018
09:05 π.μ. - Πέμ, 24/48/2018
Image: Μεγάλη ανταπόκριση στη συζήτηση για το ΣΧΟΟΑΠ Ιεράπετρας και Μακρύ Γιαλού

Στη συνεδρίαση της Μόνιμης Επιτροπής Χωροταξικού - Πολεοδομικού Σχεδιασμού του ΤΕΕ/ΤΑΚ

Μεγάλη συμμετοχή και επικοδομιτικός διάλογος στην συνεδρίαση της Μόνιμης Επιτροπής Χωροταξικού - Πολεοδομικού Σχεδιασμού του ΤΕΕ που πραγματοποιήθηκε στην Ιεράπετρα για ζητήματα τροποποίησης του ΣΧΟΟΑΠ Ιεράπετρας και Μακρύ Γιαλού. 
Όπου χρειαστεί στις επόμενες κινήσεις το ΤΕΕ τμήμα Ανατολικής Κρήτης θα βρίσκεται κοντά για να βοηθήσει στην προσπάθεια που γίνεται.
Αναφέρει σε ανάρτησή του το μέλος της επιτροπής Γιώργος Προϊστάκης, Επικεφαλής της Μείζονος Μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Ιεράπετρας.


Ο κ. Προϊστάκης δήλωσε στον Ηχώ 99,8 οτι το ΓΠΣ – ΣΧΟΟΑΠ είναι ένα εργαλείο που μπορεί να βάλει τάξη σε αρκετά ζητήματα όπως πού θέλουμε να έχουν τουριστική ανάπτυξη , πού αγροτικές καλλιέργειες ,να μην υπάρχει αναρχία αλλά ούτε και σύγκρουση σε αυτούς τους δυο πυλώνες ανάπτυξης. Υπάρχουν πολλά περιθώρια  και προοπτικές ανάπτυξης του τουρισμού και θα πρέπει να γίνει πάνω σε σωστές βάσεις ώστε να αποφύγουμε προβλήματα που αντιμετωπίζουν άλλες τουριστικές περιοχές. Περιμέναμε ένα αρκετά μεγάλο διάστημα περίπου 3,5 χρόνια χωρίς να έχει γίνει αναθεώρηση στο ΓΠΣ. Εκτιμάτε οτι θα πρέπει να προχωρήσουμε σε αναγκαίες ενέργειες ώστε να γίνει μια αναθεώρηση στην κατεύθυνση που θέλουμε να αναπτυχθούν περαιτέρω οι δυο αυτοί πυλώνες, παράλληλα όμως και να προστατευτούν ή ακόμη και να συδυαστούν όπως μέσα από τον αγροτουρισμό. Χρειάζεται να γίνουν συναντήσεις με φορείς, συλλόγους, ξενοδόχους, αγρότες  ιδιώτες , ώστε να καταλήξουμε σε προτάσεις και σε συνεργασία με μελετητή , γιατί το ελάχιστο προσωπικό του δήμου δεν επαρκεί, να δούμε πως θα μπορέσουμε να κινηθούμε.  Χρειάζεται αρκετός χρόνος για να γίνει αυτό, να γίνει διαβούλευση, να αναδειχθούν τα προβληματικά σημεία του ΣΟΟΑΠ να κατατεθούν προτάσεις και πιστεύουμε οτι σε έναν χρόνο θα έχουμε συγκεντρώσει τα στοιχεία που απαιτούνται για να προχωρήσουμε σε επόμενες κινήσεις. Στο πλαίσιο αυτό ένα σοβαρό που αναδείχθηκε στη συνάντηση ήταν οτι γύρω από το φράγμα υπάρχει ζώνη προστασίας ενώ στην περιοχή υπάρχουν και αρκετές χιλιάδες στρέμματα θερμοκηπιακών καλλιεργειών που πρέπει σε διάστημα 10 χρόνων  από τότε που ψηφίστηκε το ΣΧΟΟΑΠ να μετεγκατασταθούν.  Όλα αυτά θα εξεταστούν και να γίνει ένας εποικοδομητικός διάλογος , να μην βάζουμε μπροστά το προσωπικό συμφέρον αλλά το κοινό καλό. Ο Δήμοσ είναι εκείνος που θα πρέπει να προχωρήσει τις όποιες ενέργειες και ως Επιτροπή θα βοηθήσουμε τον Δήμο όπου και εαν χρειαστεί, κατέληξε ο κ. Προϊστάκης. 

Ακολουθεί συνέντευξη κ. Προϊστάκη: