Μείωση ΦΠΑ: Ποια είναι τα τρόφιμα στα οποία μειώονται οι τιμές

10:42 π.μ. - Δευτέρα, 5 Αυγούστου 2019
10:08 π.μ. - Δευ, 05/42/2019
Image: Μείωση ΦΠΑ: Ποια είναι τα τρόφιμα στα οποία μειώονται οι τιμές

Σημαντική μείωση αναμένεται και στις τιμές των τροφίμων και των υπηρεσιών εστίασης

Μείωση του ΦΠΑ στο 13% εξήγγειλε ο πρωθυπουργός στο πλαίο των μέτρων που ανακοινώθηκαν τη Δευτέρα.
 
Η μείωση αυτή αναμένεται να οδηγήσει σε πτώση των τιμών των τροφίμων. Παράλληλα, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, σημαντική μείωση αναμένεται και στις τιμές των υπηρεσιών εστίασης λόγω της εφαρμογής ΦΠΑ 13% από το 24% σήμερα, μέτρο το οποίο επίσης περιλαμβάνεται στο πακέτο των ελαφρύνσεων που θα ενεργοποιηθεί άμεσα.
 
Αναλυτικά τα τρόφιμα:
 
Αναλυτικά τα βασικά καταναλωτικά αγαθά στο οποία ο συντελεστής ΦΠΑ μειώνεται από το 24% στο 13% είναι τα ακόλουθα: Καφές, κακάο, τσάι, χαμομήλι, ζάχαρη, αλάτι, ξύδι, μπαχαρικά, αλλαντικά, μαρμελάδες, σοκολάτες, γκοφρέτες, μπισκότα, παγωτά, κρουασάν, παξιμάδια, κονσέρβες, σνακ, δημητριακά, ηλιέλαια, σογιέλαια, καλαμποκέλαια, φυτικές λιπαρές ουσίες.
 
Επίσης, στην εστίαση η μείωση του ΦΠΑ από το 24% στο 13% αφορά στα ακόλουθα: Οβελιστήρια, πιτσαρίες, αρτοποιεία, εστιατόρια, ταβέρνες, μεζεδοπωλεία, καφετέριες, ζαχαροπλαστεία, σνακ μπαρ, φαστ φουντ, κυλικεία - καντίνες κ.ά.
 
Το μέτρο θα εφαρμοστεί άμεσα, αμέσως μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου στη Βουλή το οποίο θα κατατεθεί εντός του Μαΐου.neakriti.gr