Μειωμένη κατά 60% με 70% η επιβατική κίνηση στο Ράδιο ταξί Ιεράπετρας

10:27 π.μ. - Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου 2020
10:10 π.μ. - Παρ, 23/27/2020
Image: Μειωμένη κατά 60% με 70% η επιβατική κίνηση στο Ράδιο ταξί Ιεράπετρας

Ο γραμματέας του σωματείου Ράδιο ταξί Ιεράπετρας στον Ηχώ 99,8

Προληπτικά τεστ κορωνοϊού έγινε χθες σε μέλη του σωματείου Ραδιοταξί Ιεράπετρας. Ο Γραμματέας του σωματείου κ. Λουκάκης μίλησε στον Ηχώ 99,8 λέγοντας ότι ήταν μια πρωτοβουλία που είχαν με στόχο την προστασία τόσο των οδηγών όσο και των πελατών τους. κάτι αντίστοιχο έγινε και στους οδηγούς ταξί στον Άγιο Νικόλαο. Αποτελέσματα θα έχουν σε δυο ημέρες και θα ενημερωθούν εάν και εφόσον υπάρξει κάποιο θετικό κρούσμα. Η συνεννόηση με το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ για να πραγματοποιηθούν τα τεστ είχε γίνει μέρες πριν ακουστούν τα κρούσματα με τουρίστες που διαμένουν στην Ιεράπετρα και έχουν μεταφερθεί στο ξενοδοχείο καραντίνας στον Άγιο Νικόλαο. Οπότε ο προληπτικός έλεγχος δεν συνδέεται με την ύπαρξη των κρουσμάτων, διευκρίνισε.

Πρόσθεσε ότι στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων γίνεται απολύμανση των καθισμάτων μετά την αποβίβαση των πελατών και βεβαίως είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας. Κάποιοι λίγοι ήταν αρνητικοί στη μάσκα, κυρίως αλλοδαποί. Σε όσους δεν φορούν μάσκα δεν επιτρέπεται η επιβίβαση.

Από την πανδημία ως κλάδος όπως και άλλοι επηρεάστηκαν αρνητικά και είδαν την επιβατική κίνηση να μειώνεται κατά 60% με 70% με ότι αυτό συνεπάγεται για το πως οι οδηγοί θα μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους. Οι καλοκαιρινοί μήνες δεν έδωσαν την ανάσα που θα επιθυμούσαν εξαιτίας της επίσης μειωμένης τουριστικής κίνηση λόγω κορωνοϊού. Η κατάσταση θα είναι πιο δύσκολη το χειμώνα που έτσι και αλλιώς η κίνηση είναι πιο μειωμένη, σημείωσε ο κ. Λουκάκης.