Μέλι και πανδημία - Δασικοί χάρτες και Ηλεκτρονικό Μελισσοκομικό Μητρώο

12:27 μ.μ. - Τετάρτη, 21 Απριλίου 2021
12:04 μ.μ. - Τετ, 21/27/2021
Image: Μέλι και πανδημία -  Δασικοί χάρτες και Ηλεκτρονικό Μελισσοκομικό Μητρώο

Ο πρόεδρος του Μελισσοκομικού Συλλόγου Ν. Λασιθίου στον Ηχώ 99,8

Οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν τελευταία σε επίπεδο νομού δεν ευνοούν τους μελισσοκόμους και δεν αποκλείεται αυτό να επηρεάσει και τις ποσότητες μελιού που θα παραχθούν δηλώνει στον Ηχώ 99,8 ο πρόεδρος του Μελισσοκομικούς Συλλόγου Κρήτης κ. Μ. Μαυρουπλάκης. Προσθέτει ότι αυτή την περίοδο της άνοιξης βρίσκονται στο αποκορύφωμα των μελισσοκομικών εργασιών και με ιδιαίτερη προσοχή οι παραγωγοί φροντίζουν τα μελίσσια τους.

Ο κ. Μαυρουπλάκης αναφέρθηκε και στους δασικούς χάρτες και στο εάν και κατά πόσο επηρεάζουν τον κλάδο των μελισσοκόμων. Αλλά και στο ηλεκτρονικό μελισσοκομικό μητρώο λέγοντας ότι η σχετική υπουργική απόφαση περιλαμβάνει ορισμένα θετικά στοιχεία , υπάρχουν όμως και άλλα στα οποία πρέπει να γίνουν βελτιώσεις. Σε αυτή την κατεύθυνση και ως Ομοσπονδία Μελισσοκομικών Συλλόγων Ελλάδας της οποίας είναι γραμματέας καταθέτουν τις προτάσεις τους.

Κλείνοντας ανέφερε ότι εν μέσω πανδημίας οπότε και άλλαξαν οι διατροφικές συνήθειες των καταναλωτών υπήρξε αύξηση στην κατανάλωση μελιού. Συνέστησε δε στους καταναλωτές να είναι προσεκτικοί ποιο μέλι αγοράζουν και να μην παρασύρονται από μια χαμηλή τιμή αγοράζοντας ένα προϊόν ποιοτικά κατώτερο. Απευθυνόμενος στους μελισσοκόμους συνέστησε προσοχή, τους προέτρεψε να τηρούν τα μέτρα προστασίας κατά τις εργασίες τους για την αποφυγή εκδήλωσης πυρκαγιάς εν όψει και της νέας αντιπυρικής περιόδου. Ευχήθηκε τέλος καλό Πάσχα και γρήγορα να βγούμε από τις δύσκολες συνθήκες που βιώνουμε λόγω της πανδημίας.