Μενεγάκης: Να στελεχωθούν άμεσα όλα τα Νοσοκομεία του Νομού – Οι θέσεις για τα υπεράκτια αιολικά πάρκα

11:30 π.μ. - Πέμπτη, 7 Δεκεμβρίου 2023
11:12 π.μ. - Πέμ, 07/30/2023
Image: Μενεγάκης: Να στελεχωθούν άμεσα όλα τα Νοσοκομεία του Νομού – Οι θέσεις για τα υπεράκτια αιολικά πάρκα

Ο νέος Δήμαρχος Αγίου Νικολάου στον Ηχώ 99,8

Σε θέματα υγείας και την ανάγκη ενίσχυσης των Νοσοκομείων στον νομό , αλλά και στον κεντρικό σχεδιασμό για την κατασκευή υπεράκτιων αιολικών πάρκων στον νομό Λασιθίου και δη στον Άγιο Νικόλαο, τοποθετήθηκε σε συνέντευξή του στον Ηχώ 99,8 ο νέος Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Μενεγάκης.

Ειδικότερα για την υγεία είπε ότι, το σύστημα υγείας στο νομό μας έχουν μικτό χαρακτήρα καθώς παρέχουν α/βάθμιες και β/βάθμιες υπηρεσίες υγείας, όχι όμως σε πλήρη ανάπτυξη. Αυτό που είναι πιο πλήρες, σε δευτεροβάθμια παροχή υπηρεσιών υγείας, με ΜΕΘ, είναι το κεντρικό νοσοκομείο του νομού στον Άγιο Νικόλαο. Εάν διαταραχθεί αυτή η ισορροπία τότε επηρεάζονται όλα τα νοσοκομεία. Θα πρέπει λοιπόν να ενισχυθούν όλα τα νοσοκομεία με βάση τον οργανισμό λειτουργίας τους. Η κεντρική διοίκηση θα πρέπει να δώσει κίνητρα να έρθουν γιατροί σε νοσοκομεία της περιφέρειας. Πρέπει δηλαδή η κεντρική διοίκηση να δώσει λύσεις και λύσεις υπάρχουν.

Σχετικά με τα υπεράκτια αιολικά πάρκα, ο σχεδιασμός προβλέπει την κατασκευή ενός τέτοιου πάρκου στην είσοδο του κόλπου του Μεραμβέλλου, βόρεια στην περιοχή Αφορεσμένου. Έχουν αναπτυχθεί κάποια αιολικά στα ορεινά της περιοχής. Τώρα σχεδιάσουν είτε πλωτά υπεράκτια αιολικά, είτε σε πιο ρηχές περιοχές να πακτώνεται δηλαδή η ανεμογεννήτρια. Αυτό, τόσο οπτικά όσο και αισθητικά, ρυπαίνει την περιοχή, επηρεάζει τη ναυσιπλοΐα, την αλιεία, τον τουρισμό και ειδικά τουριστικούς προορισμούς όπως η Σπιναλόγκα και η Κολοκύθα. Καθώς εξάλλου μιλάμε για μεγάλες κατασκευές, μιλάμε για βιομηχανικού τύπου επένδυση παραγωγής ενέργειας πάνω στη θάλασσα που προορίζεται για εξαγωγή ενέργειας. Απέναντι σε αυτό η τοπική κοινωνία αντιδρά. Αύριο έχουν προγραμματιστεί κινητοποιήσεις και παράλληλα συνεδριάζει η επιτροπή περιβάλλοντος της περιφέρειας Κρήτης για το θέμα καθώς εκτός από τον Άγιο Νικόλαο ο σχεδιασμός προβλέπει τέτοια πάρκα και στη Σητεία σε ότι αφορά στον Νομό Λασιθίου, είπε μεταξύ άλλων ο κ. Μενεγάκης.

-

hxonews