Μέρκελ: Υποχρέωση όλων των κρατών της Ε.Ε. η στήριξη της Ελλάδας

1:41 μ.μ. - Παρασκευή, 28 Αυγούστου 2020
01:08 μ.μ. - Παρ, 28/41/2020
Image: Μέρκελ: Υποχρέωση όλων των κρατών της Ε.Ε. η στήριξη της Ελλάδας

Τη θέση ότι όλες οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης «έχουν την υποχρέωση να στηρίξουν την Ελλάδα», εξέφρασε η Αγκελα Μέρκελ

Τη θέση ότι όλες οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης «έχουν την υποχρέωση να στηρίξουν την Ελλάδα», εξέφρασε η Αγκελα Μέρκελ, σε δηλώσεις της κατά την ετήσια θερινή συνέντευξη Τύπου στο Βερολίνο.

H ίδια υποστήριξε ότι «έχει συζητήσει εντατικά» το ζήτημα της Ανατολικής Μεσογείου με τον Γάλλο πρόεδρο, Εμανουέλ Μακρόν.

Αλλωστε, όπως ανακοινώθηκε από τις Βρυξέλλες, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ θα έχει συναντήσεις και με τους δύο ηγέτες σήμερα και τη Δευτέρα.

Θα προηγηθεί το τετ α τετ με τον Μακρόν στο Παρίσι σήμερα, ενώ τη Δευτέρα θα μεταβεί στο Βερολίνο για να συναντήσει την κ. Μέρκελ.

Οι δηλώσεις της Γερμανίδας Καγκελαρίου έρχονται την ώρα που συνεδριάζουν οι υπουργοί Εξωτερικών της Ε.Ε. στη γερμανική πρωτεύουσα, με τον κατάλογο κυρώσεων κατά της Τουρκίας να βρίσκεται στο επίκεντρο.

Προσερχόμενος στη Σύνοδο, άλλωστε, ο Νίκος Δένδιας έκανε λόγο για «απόλυτη αναγκαιότητα» για πλαίσιο κυρώσεων κατά της Αγκυρας, συμπληρώνοντας πως αναμένει τις σχετικές ανακοινώσεις του επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, Ζοζέπ Μπορέλ.

Για ΗΠΑ - ΝΑΤΟ

Η κ. Μέρκελ σημείωσε επίσης ότι Γερμανία και ΗΠΑ συμμερίζονται την πεποίθηση πως το ΝΑΤΟ είναι μια σημαντική συμμαχία, απαντώντας σε ερώτηση για την προοπτική της μελλοντικής συνεργασίας με τις Ηνωμένες Πολιτείες μετά τη διεξαγωγή των προεδρικών εκλογών στη χώρα αυτή.

«Θα εργαστώ από κοινού με οποιονδήποτε εκλεγμένο Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών», δήλωσε και πρόσθεσε πως οι δύο χώρες καθοδηγούνται από παρόμοιες αξίες και συμφέροντα.

«Είναι φυσικό να υπάρχουν διαφορές απόψεων, αλλά υπάρχουν επίσης κοινά πράγματα. Ειδικά όταν πρόκειται για το ΝΑΤΟ∙ πιστεύω πως και οι δύο πιστεύουμε πως το ΝΑΤΟ είναι μια σημαντική συμμαχία για την πολιτική της ασφάλειας, στην οποία συμμετέχει η Γερμανία», είπε.

kathimerini.gr