Μέσα στον Μάη η ανοιχτή συνάντηση για τα λιμενικά έργα της Ιεράπετρας

10:02 π.μ. - Τετάρτη, 29 Απριλίου 2020
10:04 π.μ. - Τετ, 29/02/2020
Image: Μέσα στον Μάη η ανοιχτή συνάντηση για τα λιμενικά έργα της Ιεράπετρας

Με λιμενολόγους και ειδικό σύμβουλο η συζήτηση με τους φορείς

Σειρά μελετών για έργα στην Ιεράπετρα , προϋπολογισμού 830.000 ευρώ εντάχθηκαν στο Πρόγραμμα “ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ” του Υπουργείου Εσωτερικών σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ιεράπετρας κ. Γιώργος Ασπραδάκης. Οι μελέτες αυτές αφορούν τα παρακάτω

-Νομιμοποίηση υφιστάμενων λιμενικών έργων Χερσαίας Ζώνης Λιμένα Ιεράπετρας και δημιουργία νέων λιμενικών υποδομών- Παροχή Υπηρεσιών Τεχνικού Συμβούλου.

-Ανανέωση Α.Ε.Π.Ο. και νομιμοποίηση λιμενικών έργων Λιμένα Γρα Λυγιάς.

-Νομιμοποίηση και βελτίωση- συμπλήρωση λιμενικών έργων Λιμένα Θόλου.

-Νομιμοποίηση και βελτίωση- συμπλήρωση λιμενικών έργων Λιμένα Κουτσουρά.

-Νομιμοποίηση και βελτίωση- συμπλήρωση λιμενικών έργων Λιμένα Μακρύ Γιαλού.

-Νομιμοποίηση και βελτίωση- συμπλήρωση λιμενικών έργων Λιμένα Μύρτου και διευθέτηση ρέματος.

-Νομιμοποίηση λιμενικών έργων Λιμένα Παχειάς Άμμου.

-Νομιμοποίηση και βελτίωση- συμπλήρωση λιμενικών έργων Λιμένα Φέρμα.

-Εκπόνηση μελέτης “Χωροταξική, Πολεοδομική και Λιμενική Οργάνωση Λιμενικών Υποδομών Δήμου Ιεράπετρας”.

Ο κ. Ασπραδάκης μίλησε στον Ηχώ 99,8 για τη σημασία των έργων αυτών που θα συμβάλλουν στην ανάπτυξη του τόπου , και θα βελτιώσουν την αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση τω λιμενικών εγκαταστάσεων της Ιεράπετρας. Στην όλη αυτή προσπάθεια που γίνεται θα συμβάλλει και ειδικός τεχνικός σύμβουλος για λιμενικά έργα όπως άλλωστε δίνει δυνατότητα το πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ.

Στη συνέχεια ο πρόεδρος του Δ.Λ.Τ. αναφέρθηκε στο μαστερ πλαν για τις λιμενικές εγκαταστάσεις στην πόλη της Ιεράπετρας το οποίο έχει τεθεί σε διαβούλευση λέγοντας ότι έχουν κατατεθεί αρκετές προτάσεις από φορείς και πολίτες και αυτό είναι θετικό. Να ακουστεί δηλαδή η φωνή των κατοίκων για το τι θέλουν στον τόπο τους. Με την άρση των περιοριστικών μέτρων ,λόγω κορωνοϊού, θα γίνει μια ανοιχτή συνάντηση ώστε να συζητηθούν οι προτάσεις παρουσία λιμενολόγων που θα κληθούν να παραβρεθούν ώστε να δοθούν απαντήσεις σε διάφορα ερωτήματα που προκύπτουν. Στις προτάσεις πάντως που κατατέθηκαν από φορείς ή πολίτες γίνεται αναφορά σε ελλείψεις που μπορεί να υπάρχουν στο master plan, έχουν γίνει όμως και προτάσεις με έξυπνες ιδέες. Όλα αυτά θα καταγραφούν, θα γίνει η συνάντηση με τους λιμενολόγους και το θέμα θα έρθει προς συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο, τόνισε.