Μετά την κατακραυγή ο Βορίδης «πληρώνει από την τσέπη του» την πίτα των 12.000 ευρώ

10:45 π.μ. - Τρίτη, 21 Ιανουαρίου 2020
10:01 π.μ. - Τρί, 21/45/2020

O υπουργός καταλόγισε μικρότητα σε αυτούς που ασκούν κριτική, καθώς αφορά τον «καφέ και το κομμάτι πίτας των εργαζομένων και των παιδιών τους»

Μετά την κοινωνική κατακραυγή και την απόλυτη παραδοχή του Μάκη Βορίδη για την πρωτοχρονιάτικη πίτα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης των 12.000 ευρώ, ο υπουργός καταλόγισε μικρότητα σε αυτούς που ασκούν κριτική, καθώς αφορά τον «καφέ και το κομμάτι πίτας των εργαζομένων και των παιδιών τους». Ωστόσο, αποφάσισε να αποσύρει τη σχετική απόφαση και να «πληρώσει από την τσέπη του» την εκδήλωση.

«Υπάρχει κονδύλι για κοινωνικές εκδηλώσεις» είπε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, σχετικά με την κοινωνική κατακραυγή που έχει δημιουργηθεί από χθες που δημοσιοποιήθηκε η απόφαση του υπουργείου του για πρωτοχρονιάτικη πίτα που κοστολογείται στα 12.000 ευρώ.

Όπως εξήγησε, δεν αφορά απλά μια πίτα αυτό το ποσό αλλά μια πρωτοχρονιάτικη εκδήλωση για τους εργαζόμενους και τα παιδιά τους. Όταν ερωτήθηκε αν η ίδια εκδήλωση συνέβη πέρυσι, με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, απάντησε «όχι, εκείνο το οποίο έγινε πέρυσι και κόστισε 30 ευρώ είναι ότι έκοψε μια πίτα η κυρία Τελιορίδου με τους μετακλητούς της. Άρα, μιλάμε για δέκα ανθρώπους στο γραφείο της. Τώρα μιλάμε για 1000 ανθρώπους και τα παιδιά τους».

Μάλιστα, όταν οι δημοσιογράφοι του πάνελ που βρισκόταν του είπαν ότι «και πάλι τα 12.000 ευρώ είναι πολλά» απάντησε: «Για χίλιους ανθρώπους; Δώδεκα ευρώ το κεφάλι; Άμα μου βρείτε εσείς καλύτερη τιμή να πάμε εκεί που θα βρείτε».

Έπειτα είπε ότι θα ανακαλέσει την απόφαση για τα 12.000 ευρώ, προσθέτοντας «η εκδήλωση θα γίνει και θα την πληρώσω εγώ». «Επειδή δεν είμαι πλούσιος για να μπορώ να βγάλω εύκολα τα 12.000 ευρώ θα τα πάρω από την αποζημίωση που μου είχε δώσει ο συγκυβερνήτης του κυρίου Ζαχαριάδη, ο κ. Καμμένος για προσβολή προσωπικότητας».

thepressproject.gr