Μετά την κατακραυγή όλοι στηρίζουν το Γηροκομείο

8:58 π.μ. - Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου 2020
08:10 π.μ. - Παρ, 23/58/2020
Image: Μετά την κατακραυγή όλοι στηρίζουν το Γηροκομείο

Η αντιδήμαρχος Χ. Χατζημαρκάκη και ο πρόεδρος του συλλόγου φίλων τρίτης ηλικίας Ν. Μιαούλης στον Ηχώ 99,8

Με το Δ.Σ. του συλλόγου φίλων τρίτης ηλικίας συναντήθηκε χθες ο Δήμαρχος Ιεράπετρας κ. Θεοδόσης Καλαντζάκης παρουσία και της αντιδημάρχου κας Χρύσας Χατζημαρκάκη.

Σε συνέντευξή της στον Ηχώ 99,8 η κα αντιδήμαρχος είπε ότι προχωρούν οι εργασίες ανακαίνισης του κτιρίου που θα στεγαστεί το Γηροκομείο όπου όμως προέκυψαν αρκετά απρόοπτα που έπρεπε να αντιμετωπιστούν. Στο πλαίσιο αυτό μάλιστα έγινε μια συνάντηση προ ημερών με τον Περιφερειάρχη Κρήτης ο οποίος ανταποκρίθηκε στο αίτημα του Δήμου Ιεράπετρα που εδώ και καιρό έχει κατατεθεί για επιπλέον χρηματοδότηση για την ολοκλήρωση του Γηροκομείου. Το ποσό που θα διατεθεί από την περιφέρεια όπως ανακοινώθηκε αντιστοιχεί σε 315.000 ευρώ. Σε επόμενη φάση θα εξεταστεί το πως θα λειτουργήσει το Γηροκομείο. Στις σκέψεις είναι η σύσταση ενός φορέα όπου εκτός των άλλων θα συμμετέχουν Εκκλησία, Δήμος, Περιφέρεια. Το εάν θα πάρει μορφή νομικού προσώπου ή εάν θα λειτουργήσει με κάποιο άλλο τρόπο αυτό θα αποφασιστεί το επόμενο διάστημα.

Σχετικά με τη συνάντηση με τον σύλλογο επισημάνθηκε ότι ο Δήμος με συγκεκριμένους τρόπους μπορεί να στηρίξει τη λειτουργία της δομής. Ο σύλλογος ζητά άλλο χώρο κατάλληλο για να στεγαστεί το Γηροκομείο, όμως εκτιμάται ότι ένα τέτοιο κτίριο είναι δύσκολο να βρεθεί και μάλιστα στην Ιεράπετρα. Η κα Χατζημαρκάκη είπε ακόμη ότι θέλει να πιστεύει ότι στο δικαστήριο που θα γίνει στις 3 Δεκεμβρίου θα δοθεί παράταση στη λειτουργία της δομής σε διαφορετική περίπτωση θα πρέπει να εξεταστεί το που θα μεταφερθούν οι ωφελούμενοι της δομής.

-

Για τις απανωτές συναντήσεις με τον Αντιπεριφερειάρχη Λασιθίου αλλά και τον Δήμαρχο Ιεράπετρας κ. Θ. Καλαντζάκη παρουσία της αντιδημάρχου κας Χρύσας Χατζημαρκάκη που είχε αυτές τις ημέρες ο σύλλογος φίλων τρίτης ηλικίας σε μια προσπάθεια να βρεθούν λύσεις στα προβλήματα του Γηροκομείου μίλησε στον Ηχώ 99,8 και ο πρόεδρος του συλλόγου κ. Νίκος Μιαούλης. Ειδικότερα για τη συνάντηση με τον Δήμαρχο είπε ότι έγινε μέσα σε ένα καλό κλίμα. Ο Δήμαρχος προσφέρθηκε να βοηθήσει τόσο για την εξεύρεση κτιρίου αλλά και στο νομικό κομμάτι στο δικαστήριο της 3ης Δεκεμβρίου για την παράταση λειτουργίας της δομής. Αντίστοιχα και ο κ. Γουλιδάκης εξέφρασε τη διάθεσή του να βοηθήσει. Είμαστε σε καλό δρόμο και ευελπιστούμε ότι όλα θα πάνε καλά. Εάν κάποιος γνωρίζει κάποιο κτίριο που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί από τον σύλλογο μπορεί να μας ενημερώσει, είπε ο κ. Μιαούλης.