Μετά τον ΒΟΑΚ, έρχονται και οι μελέτες για τον ΝΟΑΚ με 3,3 εκατ. ευρώ

6:24 μ.μ. - Δευτέρα, 26 Μαρτίου 2018
06:03 μ.μ. - Δευ, 26/24/2018
Image: Μετά τον ΒΟΑΚ, έρχονται και οι μελέτες για τον ΝΟΑΚ με 3,3 εκατ. ευρώ

Στην αντιπεριφέρεια Ρεθύμνου παρουσιάστηκε η μελέτη του Νότιου Οδικού Άξονα Κρήτης στο τμήμα του νομού Ρεθύμνου και που αποτελεί διευρωπαϊκό δίκτυο

Ένας σημαντικός δρόμος για την ανάπτυξη της ενδοχώρας και του νότου της Κρήτης. Ήδη κάποια τμήματα έχουν ολοκληρωθεί και σύντομα θα συνεχιστούν οι εργασίες στο τμήμα Αρμένοι - Παλέ.
 
Ολοκληρώνεται η μελέτη 3,3 εκ. ευρώ για τον Αγιοβασιλειώτικο δρόμο, δηλαδή το τμήμα του ΝΟΑΚ που αφορά το νομό Ρεθύμνου. Ο δρόμος Σπήλι - Άγιος Δημήτριος έχει περατωθεί, εκπονείται το τμήμα Παλέ - Σπήλι, ενώ σύντομα θα ξεκινήσουν οι εργασίες για το δρόμο Αρμένοι - Παλέ με 16 εκ. ευρώ. Πρόκειται για τον σημαντικότερο δρόμο που ενώνει τον βορά του Ρεθύμνου με τη νότια Κρήτη, σύμφωνα με την αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνου Μαρία Λιονή, από το Ρέθυμνο μέχρι την Αγία Γαλήνη.
 
Ο νέος δρόμος αποσκοπεί στην ήπια τουριστική ανάπτυξη, μακριά από τα λάθη του ΒΟΑΚ, όμως θεωρείται ως διευρωπαϊκό δίκτυο, όπως αναφέρει ο δήμαρχος Αγίου Βασιλείου, Γιάννης Ταταράκης, με τους μελετητές να αναφέρουν επίσης ότι οι προδιαγραφές του ΝΟΑΚ, λαμβάνουν υπόψη και το ενδεχόμενο ανάπτυξης διαμετακομιστικού λιμανιού του νότου της Κρήτης.
 
Σε επόμενο χρόνο θα ληφθεί μέριμνα και για δευτερεύον οδικό δίκτυο προς τα χωριά του νότου της Κρήτης για να ενισχυθεί η τουριστική τους και όχι μόνο ανάπτυξη, προς Πλακιά, Ροδάκινο, Φραγκοκάστελο στα δυτικά, αλλά και προς Μεσαρά στα ανατολικά.
 
 
neakriti.gr