Μεταναστευτικό, Γερμανία: Στέλνει 12 αστυνομικούς στα ελληνοτουρκικά σύνορα ο πρωθυπουργός της Βόρειας Ρηνανίας - Βεστφαλίας

2:54 μ.μ. - Δευτέρα, 9 Μαρτίου 2020
02:03 μ.μ. - Δευ, 09/54/2020
Image: Μεταναστευτικό, Γερμανία: Στέλνει 12 αστυνομικούς στα ελληνοτουρκικά σύνορα ο πρωθυπουργός της Βόρειας Ρηνανίας - Βεστφαλίας

Ο Άρμιν Λάσετ ζητά την ενίσχυση με αστυνομικές δυνάμεις των ελληνοτουρκικών συνόρων - «Ο Ερντογάν κάνει πολιτική πίσω από την πλάτη των προσφύγων» όπως ο ίδιος επισημαίνει

Λίγες ώρες πριν από την άφιξη του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Βερολίνο, ο Xριστιανοδημοκράτης πολιτικός, ένας από τους διεκδικητές της προεδρίας του κόμματος της Μέρκελ (CDU), τόνισε ότι η Ευρώπη όπως και ο ίδιος θα προσφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια και στήριξη για την ασφάλεια των ελληνοτουρκικών συνόρων.

«Χρειαζόμαστε τώρα μια ενιαία θέση την Ευρώπη,η οποία θα προβλέπει ανθρωπιστική βοήθεια στα ελληνοτουρκικά σύνορα», δήλωσε ο Λάσετ στη γερμανική εφημερίδα και πρόσθεσε:

«Ταυτόχρονα, πρέπει να είναι σαφές ότι δεν θα ανοίξουν τα ελληνοτουρκικά σύνορα».

Για το σκοπό αυτό, ο πρωθυπουργός της Βόρειας Ρηνανίας - Βεστφαλίας θεωρεί ότι στα ελληνοτουρκικά σύνορα θα πρέπει να διπλασιαστούν οι άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας από το κρατίδιο του, μέρος της Frontex.

«Κατά συνέπεια, άλλοι δώδεκα αστυνομικοί από το γερμανικό κρατίδιο θα εγκατασταθούν στα ελληνοτουρκικά σύνορα μέχρι τα μέσα Μαρτίου», όπως ο ίδιος επισημαίνει.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Άρμιν Λάσετ αναμένεται να έχει συνομιλίες με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, κατά τη σημερινή του επίσκεψη στο Βερολίνο.

Εκτός από την παροχή στήριξης για την ασφάλεια των συνόρων, ο πρωθυπουργός της Βόρειας Ρηνανίας- Βεστφαλίας θα προσφέρει στον Έλληνα πρωθυπουργό και επιλογές ανθρωπιστικής βοήθειας - ειδικά για τους πρόσφυγες στα ελληνικά νησιά.

«Η αποτελεσματική προστασία των εξωτερικών συνόρων είναι προς το συμφέρον της Γερμανίας», δήλωσε ο Άρμιν Λάσετ επικρίνοντας παράλληλα έντονα τις ενέργειες της Τουρκίας: «Είναι απαράδεκτο το γεγονός ότι ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ακολουθεί μια πολιτική πίσω από την πλάτη των προσφύγων. Αλλά την Ευρώπη δεν μπορεί να την εκβιάσει κανείς... Γι΄αυτό θα πρέπει να βρεθεί μία ενιαία γραμμή με τον Αυστριακό καγκελάριο Σεμπάστιαν Κουρτς. Αυτό πρέπει να γίνει για να μην επαναληφθεί η προσφυγική κρίση του 2015».

protothema.gr