Μεταστροφή των θέσεων Μητσοτάκη για το Νοσοκομείο Ιεράπετρας βλέπει ο Σύλλογος Φίλων Νοσοκομείου Ιεράπετρας

4:42 μ.μ. - Πέμπτη, 1 Ιουνίου 2023
04:06 μ.μ. - Πέμ, 01/42/2023
Image: Μεταστροφή των θέσεων Μητσοτάκη για το Νοσοκομείο Ιεράπετρας βλέπει ο Σύλλογος Φίλων Νοσοκομείου Ιεράπετρας

Αυτή η μεταστροφή δεν θα γινόταν χωρίς τις μαχητικές διεκδικήσεις του λαού μας. Αναλυτικά η ανακοίνωση

«Κανένα Νοσοκομείο δεν φεύγει».

Με αυτή τη δήλωση δεσμεύτηκε ο κύριος Μητσοτάκης κατά την σύντομη προεκλογική του επίσκεψη  στην Ιεράπετρα στις 30 του Μάη, προσθέτοντας ότι «μπορεί ένα Νοσοκομείο να είναι μικρό αλλά να είναι καλό με όλες τις απαραίτητες ειδικότητες». 

                                                                                               Είναι ξεκάθαρη η μεταστροφή των θέσεων, μετά τις αναρίθμητες αντίθετες τοποθετήσεις κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας για το Νοσοκομείο μας. Οι πολυάριθμες δημοσιεύσεις, ανακοινώσεις, συμπεράσματα δήθεν σοβαρών μελετητών, τοποθετήσεις Γκάγκα – Πλεύρη σε συνέδρια κλπ που διαθέτουμε και είναι στη διάθεση κάθε πολίτη, εγκαταλείπονται, και σύμφωνα με τις χθεσινές δηλώσεις του προέδρου της Ν.Δ. προχωρούμε σε ένα μικρό μεν αλλά καλό Νοσοκομείο με όλες τις απαραίτητες ειδικότητες.  Μακάρι να το πιστεύει και να παραμείνει σταθερός σ’ αυτήν την προεκλογική του δέσμευση. Πριν την τοποθέτηση του για την Υγεία ήταν σαφής η ανησυχία των ίδιων των Ιεραπετριτών οπαδών του κόμματος του για το Νοσοκομείο μας. Εμείς την κρατάμε και με αυτήν θα συνεχίσουμε τις προσπάθειες μας αν η ψήφος του λαού τον επαναφέρει στην Πρωθυπουργία της χώρας.   

                                                Ως  Σύλλογος Φίλων του Νοσοκομείου Ιεράπετρας, του δώσαμε στο χέρι τον Φάκελο του Νοσοκομείου με το αίτημα «με ότι μέσον και δύναμη διαθέτετε, να φροντίσετε, υπό την μορφήν του κατεπείγοντος, την άμεση στελέχωση του Νοσοκομείου μας με γιατρούς ειδικοτήτων που απαιτούνται και την πρόσληψη του απαιτούμενου λοιπού προσωπικού».                                                                         Όμως αυτή η μεταστροφή δεν θα γινόταν χωρίς τις μαχητικές διεκδικήσεις του λαού μας. Όπως ο ίδιος δήλωσε στην εκπρόσωπο του Συλλόγου μας, ήταν ενήμερος για την αγωνία μας και γνώριζε πολύ καλά τις κινητοποιήσεις και τα μαζικά συλλαλητήρια της 29/9/22 και 2/2/23), τα μεγαλύτερα που έγιναν στην Ελλάδα για το θέμα της υγείας.

Περισσότεροι από 10 χιλιάδες συμπολίτες μας κατέβηκαν στις πλατείες εκφράζοντας  την αγωνία τους για τον περιφρονητικό τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίστηκε το πρόβλημα μας αυτό από την πολιτεία, αγνοώντας τη σημαντικότητα του για την επιβίωση του τόπου. Οι αγώνες μας, μας έδωσαν μια νέα δέσμευση, την οποία κρατάμε και με αυτήν θα συνεχίσουμε τους αγώνες μας. Το σίγουρο είναι ότι δεν επαναπαυόμαστε και παραμένουμε σε εγρήγορση μέχρι την υλοποίηση των στόχων του Ιεραπετρίτικου λαού για ένα αυτόνομο, Δημόσιο, καλά στελεχωμένο και ανάλογου των υγειονομικών υποχρεώσεων του, Νοσοκομείο Ιεράπετρας.                                                                                                                                                     Για το Δ.Σ. 

                           Ο πρόεδρος                                            Η Γραμματέας 

               Δρ. Ανδρέας Μαμαντόπουλος                     Πόπη Δασκαλάκη