Μέτρα για τους παραγωγούς που Πλήττονται ζητά από τον Βορίδη με επιστολή του ο Δήμαρχος Ιεράπετρας

7:48 μ.μ. - Πέμπτη, 26 Μαρτίου 2020
07:03 μ.μ. - Πέμ, 26/48/2020
Image: Μέτρα για τους παραγωγούς που Πλήττονται  ζητά από τον Βορίδη με επιστολή του ο Δήμαρχος Ιεράπετρας

Άμεση παρέμβαση για την στήριξη του πρωτογενούς τομέα

Άμεση  ήταν η παρέμβαση του Δημάρχου Ιεράπετρας μετά την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί  στην αγροτική παραγωγή της Ιεράπετρας.

 Με επιστολές στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και τροφίμων κ. Βορίδη, τον Υπουργό Οικονομικών κ. Σταϊκούρα και τον Υπουργό Ναυτιλίας και νησιωτικής πολιτικής και βουλευτή Λασιθίου κ. Πλακιωτάκη, ζητά  να ληφθούν εγκαίρως τα απαραίτητα μέτρα στήριξης των παραγωγών

Αναλυτικά η επιστολή  :

Σε αυτή την πρωτόγνωρη περίοδο υγειονομικού συναγερμού που διανύει η χώρα μας με τις πολλαπλές επιπτώσεις σε όλους τους επαγγελματίες οφείλουμε να υπερασπιστούμε τα κεκτημένα τους και να εξασφαλίσουμε την αξιοπρεπή τους διαβίωση και μετά το πέρας της παρούσας κατάστασης.

Οι παραγωγοί των θερμοκηπιακών καλλιεργειών (κηπευτικών και ανθοκομικών) στον Δήμο Ιεράπετρας βρίσκονται σε μία πολύ δυσμενή κατάσταση καθώς ενώ βρισκόμαστε στην κορύφωση της παραγωγής η ζήτηση έχει καταρρεύσει και ταυτόχρονα με την κρίση τιμών που έχει ξεσπάσει έχει δημιουργηθεί στους παραγωγούς τεράστιο οικονομικό πρόβλημα και αβεβαιότητα για το μέλλον.

Επιπλέον, τεράστιο πρόβλημα αντιμετωπίζουν οι παραγωγοί λαϊκών αγορών του Δήμου Ιεράπετρας που εδώ και πολλά χρόνια δραστηριοποιούνται στις λαϊκές αγορές στην Αθήνα, οι οποίοι έχουν αποκλειστεί από τις αγορές με αποτέλεσμα εκατοντάδες τόνοι προϊόντων να παραμένουν αδιάθετοι σε αποθήκες προξενώντας τους μεγάλη οικονομική καταστροφή.

Ως εκ τούτου αιτούμαι να ληφθούν εγκαίρως όλα τα απαραίτητα μέτρα στήριξης των παραγωγών και των παραγωγών των λαϊκών αγορών και να σταθείτε αρωγός στις όποιες διεκδικήσεις τους που θα διασφαλίσουν τη βιωσιμότητα στις τρέχουσες και τις μελλοντικές καλλιεργητικές περιόδους.

Με εκτίμηση

Ο Δήμαρχος Ιεράπετρας

Θεοδόσιος Καλαντζάκης”