Μέτρα προστασίας για την νέα αντιπυρική περίοδο στην Ιεράπετρα

8:36 π.μ. - Τρίτη, 19 Μαΐου 2020
08:05 π.μ. - Τρί, 19/36/2020
Image: Μέτρα προστασίας για την νέα αντιπυρική περίοδο στην Ιεράπετρα

Συνεδρίασε μέσω τηλεδιάσκεψης το τοπικό συντονιστικό πολιτικής προστασία Ιεράπετρας

Μέσω τηλεδιάσκεψης συνεδρίασε το τοπικό συντονιστικό πολιτικής προστασίας Ιεράπετρας με τη συμμετοχή του αντιπεριφερειάρχη Λασιθίου , του διοικητή της Πυροσβεστικής , εκπροσώπων της Αστυνομίας, της Δημοτικής Αστυνομίας, του Λιμεναρχείου, εθελοντικών ομάδων. Η αντιδήμαρχος και υπεύθυνη σε θέματα πολιτικής προστασίας κα Μαρία Ρουμελιωτάκη μίλησε στον Ηχώ 99,8 λέγοντας πως έγινε μια χρήσιμη συζήτηση εν μέσω της αντιπυρικής περιόδου και τονίστηκε η αναγκαιότητα για γίνουν καθαρισμοί στα οικόπεδα. Ελέγχονται οι κρουνοί και όπου χρειαστεί γίνονται παρεμβάσεις όπως σε κρουνό στο Σελάκανο.

Η υπηρεσία έλαβε και τα εύσημα από την Πυροσβεστική ως προς το θέμα της χρήσης της παλιάς χωματερής και αυτό είναι σημαντικό καθώς τρέχουν οι διαδικασίες για το Πράσινο Ταμείο, κατέληξε η κα Ρουμελιωτάκη.

Νωρίτερα αναφέρθηκε και στον σεισμό των 5,2 Ρίχτερ που σημειώθηκε τα ξημερώματα νότια της Κρήτης λέγοντας ότι ως υπηρεσία δεν είχαν κάποια ενόχληση και εκτιμάται ότι είναι στο πλαίσιο των μετασεισμικής δραστηριότητας.