Μέχρι το απόγευμα η σταδιακή αποκατάσταση της υδροδότησης στην Ιεράπετρα

10:06 π.μ. - Πέμπτη, 15 Ιουνίου 2023
10:06 π.μ. - Πέμ, 15/06/2023
Image: Μέχρι το απόγευμα η σταδιακή αποκατάσταση της υδροδότησης στην Ιεράπετρα

Τι δήλωσε στον Ηχώ 99,8 ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Κων/νος Αστροπεκάκης

Οι βλάβες στον κεντρικό δίκτυο ύδρευσης της Ιεράπετρας σε συνδυασμό με τη χθεσινή διακοπή ρεύματος στην περιοχή Μύθων όπου υπάρχουν οι γεωτρήσεις στη Σαρακίνα, προκάλεσαν την διακοπή υδροδότησης της πόλης και στα γύρω χωριά και κατά συνέπεια την ταλαιπωρία για τους πολίτες και τα νοικοκυριά.

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Κώστας Αστροπεκάκης μίλησε στον Ηχώ 99,8 για το πρόβλημα που δημιουργήθηκε, προσθέτοντας ότι οι βλάβες αποκαταστάθηκαν αργά χθες το μεσημέρι και σταδιακά το νερό άρχισε να επανέρχεται. Αντιλαμβάνεται κανείς ότι μέχρι να γεμίσουν οι δεξαμενές στον Περιστερά και στη συνέχεια το νερό να έρθει στα νοικοκυριά, να γεμίσουν τα ντεπόζιτα, χρειάζεται χρόνος. Επιπλέον παρατηρήθηκε μια υπερκατανάλωση. Σήμερα πρόβλημα φαίνεται να έχουν περιοχές στη βόρεια πλευρά της πόλης, στο Κεντρί και γενικότερα στα σπίτια που είναι σε πολυκατοικίες και τα ντεπόζιτα είναι σε ψηλά σημεία. Μέχρι το μεσημέρι θα γεμίσουν οι δεξαμενές στον Περιστερά και αργότερα το απόγευμα το νερό θα επανέλθει σταδιακά στα νοικοκυριά.

Το θετικό είναι φέτος υπάρχει επάρκεια νερού. Παρόλα αυτά δεν πρέπει να κάνουμε άσκοπη χρήση νερού, είπε ο κ. αντιδήμαρχος. Πρόσθεσε ότι, επειδή σχολιάστηκε από πολίτες το θέμα της διακοπής ρεύματος με συνέπεια να μην μπορούν να λειτουργήσουν οι γεωτρήσεις, αφενός οι διακοπές ρεύματος γίνονται σπάνια αφετέρου η λύση με τη χρήση γεννητριών είναι πολύ κοστοβόρα.

Εν συνεχεία ο κ. Αστροπεκάκης έκανε αναφορά στο μεγάλο έργο της ύδρευσης που είναι σε εξέλιξη στην Ιεράπετρα. Το πρώτο τμήμα, 8 χιλιόμετρα, έχει ολοκληρωθεί, έχει αντικατασταθεί ο παλιός αγωγός και ο νέος δουλεύει κανονικά. Το δεύτερο τμήμα από γεωτρήσεις Σαρακίνας ως Σωπάτες, είναι σε εξέλιξη και για το τρίτο τμήμα γίνεται μελέτη από περιοχή Σωπάτες μέχρι τις δεξαμενές Περιστερά που προβλέπει και αντικατάσταση των δεξαμενών στον Περιστερά.