Μήνυμα Δημάρχου Ιεράπετρας για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

11:45 π.μ. - Σάββατο, 4 Δεκεμβρίου 2021
11:12 π.μ. - Σάβ, 04/45/2021
Image: Μήνυμα Δημάρχου Ιεράπετρας για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

Κάθε 3η Δεκεμβρίου έχει οριστεί να εορτάζεται παγκοσμίως ως η ημέρα ατόμων με αναπηρία στοχεύοντας στην προβολή των αναγκών τους και στην ευαισθητοποίηση και στην κινητοποίηση της κοινωνίας υπέρ των δικαιωμάτων τους

Ως Δημοτική Αρχή καθημερινά στεκόμαστε δίπλα τους και αγωνιζόμαστε εμπράκτως υπέρ της ισότητας και της ισοτιμίας των ατόμων με αναπηρία, αναζητώντας διαρκώς τρόπους διευκόλυνσης της καθημερινότητάς τους.

Ήμασταν από τους πρώτους Δήμους που λειτουργήσαμε Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης ατόμων με αναπηρία, το οποίο φροντίζουμε να ενισχύουμε συνεχώς εντάσσοντας στο πρόγραμμά του νέες δραστηριότητες. Παράλληλα, ολοκληρώνουμε την κατασκευή ενός σύγχρονου, φιλόξενου κτηρίου στο οποίο σύντομα θα μεταστεγαστεί. Συγχρόνως, μέσα από ενέργειες και πρωτοβουλίες που αναλαμβάνουμε συμβάλλουμε στην κοινωνική ένταξη των ατόμων με αναπηρία, στη στήριξη των οικογενειών τους και στη βελτίωση της ποιότητας ζωής τους.

Στόχος μας είναι μέσα από τις αναπλάσεις και τις παρεμβάσεις που πραγματοποιούμε να δημιουργήσουμε μια πόλη προσβάσιμη από όλους και για όλους. Συνεχίζουμε να επιδιώκουμε ΙΣΑ δικαιώματα, ΙΣΗ αντιμετώπιση και ΙΣΕΣ ευκαιρίες για όλους τους δημότες.

Κανείς από εμάς δεν πρέπει να μένει αμέτοχος. Η ένταξη των ατόμων με αναπηρία σε όλους τους τομείς της ζωής μας αφορά όλους μας. Είναι στο χέρι μας να το πετύχουμε.

Ο Δήμαρχος Ιεράπετρας

Θεοδόσης Καλαντζάκης