Μήνυμα για την ημέρα της γυναίκας από τον Αντιπεριφερειάρχη Λασιθίου

11:24 π.μ. - Παρασκευή, 8 Μαρτίου 2024
11:03 π.μ. - Παρ, 08/24/2024
Image: Μήνυμα για την ημέρα της γυναίκας από τον Αντιπεριφερειάρχη Λασιθίου

"Οι γυναίκες τα γνωρίζουν όλα από ένστικτο, όπως είχε πει ο σπουδαίος συγγραφέας Μπαλζάκ. Ίσως, αυτή να είναι η μοναδική διαφορά των δύο φύλων"

Φίλες και Φίλοι,

Οι γυναίκες τα γνωρίζουν όλα από ένστικτο, όπως είχε πει ο σπουδαίος συγγραφέας Μπαλζάκ. Ίσως, αυτή να είναι η μοναδική διαφορά των δύο φύλων.

115 χρόνια μετά τον πρώτο εορτασμό της «Εθνικής Ημέρας της Γυναίκας» στη Νέα Υόρκη, 47 μόλις χρόνια μετά τη θέσπιση της ημέρας μετά από απόφαση της γενικής συνέλευσης του Ο.Η.Ε. ως ημέρας ανάδειξης των προβλημάτων και προώθησης των δικαιωμάτων των γυναικών, έχουμε όλες/οι διανύσει μία μεγάλη διαδρομή προς τον τελικό στόχο: αυτά που διεκδικούμε να θεωρούνται αυτονόητα.

Σήμερα τιμούμε την αξία, τη δύναμη και τη μαγεία της γυναικείας φύσης, αναγνωρίζοντας την ισότιμη συμπόρευσή τους στην πορεία της κοινωνικής προόδου και ανάπτυξης. Η γυναίκα συνοδοιπόρος, συναδέλφισσα, φίλη, εργαζόμενη, μητέρα, ενώ αγωνίζεται ισότιμα σε όλα τα επίπεδα, έχει να αντιμετωπίσει περισσότερες τροχοπέδες, περιορισμούς, επιβρανδύνσεις, με αποτέλεσμα να αδικείται και να παργκωνίζεται.

Σε αυτό το πλαίσιο θα πρέπει να υλοποιηθούν οι διορθωτικές ως προς αυτή την αδικία κινήσεις μας, υιοθετώντας τα κατάλληλα αντανακλαστικά, ξεκινώντας από την ανατροφή των παιδιών μας, καλλιεργώντας μία εκπαιδευτική διαδικασία, προσανατολισμένη στην ισότιμη συμμετοχή και έκφραση όλων των ατόμων.

Ο αγώνας προς μία δίκαιη, προοδευτική και συμμετοχική κοινωνία δεν είναι υποχρέωση των γυναικών είναι καθήκον όλων μας. Ας αφιερωθούμε σε αυτό, με αξιοπρέπεια, αλληλοσεβασμό και όραμα για ένα φωτεινό μέλλον για τα παιδιά μας.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου

ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ