Μήνυμα για το εκλογικό αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών 2024 της Ν.Ε Εκλογικού Αγώνα ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Λασιθίου

11:24 π.μ. - Δευτέρα, 10 Ιουνίου 2024
11:06 π.μ. - Δευ, 10/24/2024
Image: Μήνυμα για το εκλογικό αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών 2024 της Ν.Ε Εκλογικού Αγώνα ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Λασιθίου

"Η πρωτοφανής αποχή που άγγιξε σχεδόν το 60% πανελλαδικά γεμίζει προβληματισμό το πολιτικό σύστημα και τον πολιτικό μας χώρο"

Η πρωτοφανής αποχή που άγγιξε σχεδόν το 60% πανελλαδικά γεμίζει προβληματισμό το πολιτικό σύστημα και τον πολιτικό μας χώρο. Η άνοδος της Ακροδεξιάς και του ανορθολογισμού στην Ευρώπη αλλά και στην Ελλάδα αποτελούν σοβαρά ζητήματα, που πρέπει να απασχολήσουν όλο το δημοκρατικό φάσμα των πολιτικών δυνάμεων.

Το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής με τις οργανώσεις του και τους υποψηφίους του έδωσαν με συνέπεια, ειλικρίνεια και εντιμότητα την πολιτική μάχη και τον αγώνα σε όλη την επικράτεια. Η επαναφορά της πολιτικής στο προσκήνιο και η πρόταξη των θέσεων και των προγραμματικών λύσεων σε μια προοδευτική κατεύθυνση είναι η πυξίδα του Κινήματος.

Η μεγάλη ήττα της Νέας Δημοκρατίας είναι εμφανής, αφού έχασε 14 μονάδες από τις εθνικές εκλογές και 5 από τις προηγούμενες ευρωεκλογές. Η αλαζονεία, η ασυδοσία και η διαφθορά τιμωρήθηκαν, αποδοκιμάζοντας ο λαός την αδυναμία να επιλύσει η Κυβέρνηση θέματα όπως η υγεία, η ακρίβεια, το κόστος ζωής, τη στεγαστική κρίση, αλλά και ζητήματα που αφορούν το κράτος δικαίου, την εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη και τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής δεν πανηγυρίζει. Όμως, αυξάνει τη δύναμή του, κινείται προοδευτικά μπροστά και δημιουργεί τις προϋποθέσεις, μέσα από πολιτικές πρωτοβουλίες, να διαμορφώσει την εναλλακτική πρόταση για τη διακυβέρνηση της χώρας. Οι αγωνίες του λαού εκφράζονται από την ανάγκη για κοινωνική δικαιοσύνη, ισόρροπη ανάπτυξη και ευημερία για όλους.

Το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής έσπασε την κυριαρχία της Νέας Δημοκρατίας σε 2 νομούς, το Λασίθι και το Ηράκλειο της Κρήτης -όπου «πρασίνισαν»-, και βρίσκεται στη δεύτερη θέση σε άλλους 18 νομούς. Η ασυμμετρία που καταγράφεται μεταξύ της περιφέρειας και των δύο μεγάλων αστικών κέντρων θα αναλυθεί και θα αντιμετωπιστεί άμεσα με πολιτικούς και οργανωτικούς όρους.

Για την Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου η Νομαρχιακή Επιτροπή Εκλογικού Αγώνα, τα στελέχη, τα μέλη και οι φίλοι του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής θέλουμε να εκφράσουμε τις βαθιές μας ευχαριστίες στο εκλογικό σώμα που ανέδειξε πρώτο κόμμα το ΠΑΣΟΚ και μάλιστα με το υψηλότερο ποσοστό στην Ελλάδα που άγγιξε το 29,37% ξεπερνώντας την Νέα Δημοκρατία κατά 2,9% και τον ΣΥΡΙΖΑ κατά 15,4%!

Διαβεβαιώνουμε ότι θα συνεχίσουμε την πολιτική μας δράση με την ίδια δυναμική και με ακέραιο το αίσθημα ευθύνης, με γνώμονα τα προβλήματα της κοινωνίας και τις εφικτές λύσεις τους, ώστε να είμαστε η αξιόπιστη και χρήσιμη δύναμη σε κάθε Λασιθιώτισσα και σε κάθε Λασιθιώτη, στην Κρήτη και στην πατρίδα μας.

Δελτίο Τύπου, Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Λασιθίου