Μήνυμα της Κ. Σπυριδάκη για την 25η Μαρτίου

9:35 π.μ. - Δευτέρα, 25 Μαρτίου 2024
09:03 π.μ. - Δευ, 25/35/2024
Image: Μήνυμα της Κ. Σπυριδάκη για την 25η Μαρτίου

Τα ιδεώδη και η φλόγα της επιθυμίας μας για Απελευθέρωση και Ανεξαρτησία ενέπνευσαν τα Έθνη.

Σήμερα, για όλους τους Έλληνες και όλες τις Ελληνίδες είναι μία μέρα Εθνικής υπερηφάνειας. Μία μέρα ανάμνησης όλων των αγώνων και των θυσιών που δώσαμε σαν Έθνος για να ανακτήσουμε την χαμένη Αξιοπρέπεια και Ανεξαρτησία μας. Ο εθνικοαπελευθερωτικός αγώνας μας έγινε σύμβολο κάθε λαού και ανθρώπου, για ελευθερία και αυτοδιάθεση. Τα ιδεώδη και η φλόγα της επιθυμίας μας για Απελευθέρωση και Ανεξαρτησία ενέπνευσαν τα Έθνη.

Καταφέραμε και εμπεδώσαμε την ελευθερία που μας εξασφάλισαν οι πρόγονοι μας και παρά τα όποια προβλήματα πετύχαμε και οικοδομήσαμε ένα σύγχρονο δημοκρατικό κράτος με ισότιμη θέση στο διεθνή χώρο. Όμως, η Εθνική Αξιοπρέπεια και Ανεξαρτησία είναι κάτι δεδομένο; Μπορούν από μόνες τους η υπερηφάνεια και η ικανοποίηση να μας διασφαλίσουν το μέλλον μας ως χώρα; Η απάντηση σίγουρα είναι «όχι» και αυτό σήμερα διαφαίνεται περισσότερο από κάθε άλλη φορά. 

Οι διεθνείς και περιφερειακοί κίνδυνοι απειλούν την Ειρήνη, ενώ το σχέδιο της «Γαλάζιας Πατρίδας» των γειτόνων μας παραμένει πάντα ενεργό. Η κλιματική και ενεργειακή κρίση πλήττει τις κοινωνίες, η φτώχεια και οι κοινωνικές ανισότητες διευρύνονται, ενώ οι δημοκρατικές κατακτήσεις και διασφαλίσεις συρρικνώνονται. 

Ιδιαίτερα, εμείς, οι Έλληνες και οι Ελληνίδες, με περισυλλογή και αγωνιστική εγρήγορση, οφείλουμε να προασπίσουμε την Εθνική μας Ανεξαρτησία, το Κοινωνικό Κράτος και το Κράτος Δικαίου. 

Ας τιμήσουμε έτσι τον εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα του 1821. Ας γίνει πηγή έμπνευσης και δύναμης για τους αγώνες του παρόντος και του μέλλοντος. Είναι η καλύτερη απόδοση τιμής και σεβασμού.

Χρόνια Πολλά!