Μητσοτάκης: Από 1η Μαΐου η νέα αύξηση στον κατώτατο μισθό

8:22 π.μ. - Παρασκευή, 14 Ιανουαρίου 2022
08:01 π.μ. - Παρ, 14/22/2022
Image: Μητσοτάκης: Από 1η Μαΐου η νέα αύξηση στον κατώτατο μισθό

Έρχονται μέτρα στήριξης σε εστίαση και πολιτισμό

Στα ζητήματα της πανδημίας, της Οικονομίας, των εθνικών θεμάτων, αλλά των εκλογών και των πολιτικών συνεργασιών περιεστράφη η συνέντευξη του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη. Τι είπε για την αύξηση του κατώτατου μισθού, την επέκταση υποχρεωτικότητας και τα μέτρα στήριξης για την ακρίβεια.

Ο πρωθυπουργός , όπως έχει προαναγγελθεί, μίλησε για σημαντική αύξηση στον κατώτατο μισθό.

«Έχω ζητήσει από το υπουργείο Οικονομικών να εκκινήσει άμεσα τη διαδικασία για δεύτερη αύξηση κατωτάτου που θα εφαρμοστεί από 1η Μαΐου και εκτιμώ ότι θα είναι σημαντική και πολύ μεγαλύτερη από αυτήν που είδαν την 1η Ιανουαρίου», αναφέρει ο κ. Μητσοτάκης.

Αν και ο ίδιος δεν αναφέρεται στο ποσοστό της νέας αύξησης, οι πληροφορίες θέλουν να είναι της τάξης του 6%, κάτι που, εφόσον ισχύσει, θα ανεβάσει τον βασικό μισθό στα 703 ευρώ τον μήνα.

Είπε ότι έχει υλοποιηθεί το 80% των μειώσεων φόρων που υπήρχαν στο προεκλογικό πρόγραμμα της ΝΔ - και ως τις εκλογές, θα υλοποιηθούν όλες.

Χαρακτήρισε σημαντική την δημοσιονομική προσαρμογή του 2022 - τονίζοντας ότι η όποια παρέμβαση θα πρέπει να μπορεί να υποστηριχθεί και πρόσθεσε ότι δεν είναι αυτή τη στιγμή στις προθέσεις της κυβέρνησης να μειώσει τον ΦΠΑ.

dikaiologitika.gr