Μητσοτάκης από Βρυξέλλες: Στο χέρι της Τουρκίας αν θα επιλέξει τη συνεργασία ή τις επιπτώσεις της συμπεριφοράς της

2:27 μ.μ. - Πέμπτη, 1 Οκτωβρίου 2020
02:10 μ.μ. - Πέμ, 01/27/2020
Image: Μητσοτάκης από Βρυξέλλες: Στο χέρι της Τουρκίας αν θα επιλέξει τη συνεργασία ή τις επιπτώσεις της συμπεριφοράς της

Τι δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τις Βρυξέλλες κατά την διάρκεια της συνάντησής του με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ

Κατευθείαν στο ...ψητό μπήκε ο πρωθυπουργός

Κατευθείαν στο ...ψητό μπήκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και κατά την συνάντηση με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, με του έφτασε στις Βρυξέλλες για την Ειδική Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου αναφέρθηκε στις τουρκικές προκλήσεις.

Εξάλλου, τη Σύνοδο στην ουσία «προκάλεσαν» η Ελλάδα και η Κυπριακή Δημοκρατία, με αφορμή τη συνεχιζόμενη τουρκική προκλητικότητα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Σαρλ Μισέλ, συμφώνησαν ότι η ΕΕ επιθυμεί μια καλή σχέση με την Τουρκία και σταθερότητα στην περιοχή. Προσθέτοντας, όμως, ότι η ΕΕ είναι διατεθειμένη να χρησιμοποιήσει όλα τα εργαλεία που βρίσκονται στη διάθεσή της προκειμένου να προασπίσει τα συμφέροντά της και να προωθήσει τους στόχους της.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης ο Πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι η Ελλάδα επιθυμεί σχέσεις καλής γειτονίας χωρίς εντάσεις στην περιοχή. Είναι όμως ξεκάθαρο, όπως πρόσθεσε, ότι είναι στο χέρι της Τουρκίας αν θα επιλέξει τη συνεργασία ή αν θα αντιμετωπίσει τις επιπτώσεις της συμπεριφοράς της.

 Με πληροφορίες από το ΑΠΕ - ΜΠΕ / dikaiologitika.gr