Μητσοτάκης: Δεν κάνω πίσω για τους επαγγελματίες

9:26 π.μ. - Τρίτη, 21 Νοεμβρίου 2023
09:11 π.μ. - Τρί, 21/26/2023
Image: Μητσοτάκης: Δεν κάνω πίσω για τους επαγγελματίες

«Η παράταξη συστρατεύεται σήμερα για τις νέες μάχες για τις οποίες διαμορφώνονται καινούργιες συνθήκες, με επόμενο ορόσημο τις ευρωεκλογές»

Αυτό τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στην Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ, η οποία συνεκλήθη για να εκλέξει την Μαρία Συρεγγέλα στη θέση της Γραμματέως Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος.

«Όπλο μας θα είναι οι τολμηρές μεταρρυθμίσεις με γενναίες αλλαγές», ανέφερε ο πρωθυπουργός ο οποίος μίλησε ξανά για τον «πολυδιάστατο εκσυγχρονισμό» με στόχο την βελτίωση της καθημερινότητας παντού.

«Οι διαχρονικές παθογένειες έχουν γερά θεμέλια, χρειάζεται χρόνος και επιμονή, έχουμε πολιτική βούληση και σθένος να δώσουμε αυτόν τον αγώνα», σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης και επισήμανε ότι «το 41% δεν ισοδυναμεί με λευκή επιταγή αλλά αυξημένη ευθύνη. Δεν είναι άλλοθι για λάθη, δεν επιτρέπει υπερφίαλες συμπεριφορές καθώς το κοντέρ μηδενίστηκε μετά τις εκλογές», είπε και συνέστησε στα γαλάζια στελέχη «ο λόγος μας να είναι μετρημένος».

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην επενδυτική βαθμίδα που έχει ανακτήσει η χώρα, «ώστε η Ελλάδα να προχωρεί αυξάνοντας τον δημόσιο πλούτο, μέρισμα από τον οποίο έχει όλη η κοινωνία».

Μίλησε για τον «κοινωνικό χαρακτήρα των επιλογών μας», επανέλαβε ότι «η εισαγόμενη ακρίβεια είναι ο βασικός μας αντίπαλος και το πρόβλημα ειδικά στα τρόφιμα επιμένει. Γι’ αυτό θα κάνω ό,τι είναι δυνατόν για να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά».

Η κυβέρνηση, ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης, «από τους πρώτους μήνες προώθησε 20 νομοσχέδια με πρόσημο τις μεταρρυθμίσεις. Επόμενο βήμα μας είναι μια μεγάλη εθνική πρωτοβουλία, η καταπολέμηση της φοροδιαφυγής με 10 παρεμβάσεις κοινωνικής δικαιοσύνης».

Ειδικά για τους ελεύθερους επαγγελματίες, σημείωσε ότι «δεν γίνεται το 50% να δηλώνει μηδενικό κέρδος και το 85% κάτω των 10.000 ετησίως κέρδος. Προχωράμε σε σταδιακή κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος. Είναι μια παρέμβαση βαθιά δίκαιη, τολμηρή μεταρρυθμιστική από την οποία δεν θα υποχωρήσουμε. Θα λάβουμε υπόψιν το πλαίσιο της διαβούλευσης, όμως η κεντρική στόχευση της πρωτοβουλίας δεν θα αλλάξει. Αν υπάρξει κόστος, αυτή η κυβέρνηση δεν θα διστάσει να το αναλάβει, μια από τις μεγάλες παγίδες της δεύτερης τετραετίας είναι ο συμβιβασμός με παγιωμένες συνθήκες και συμφέροντα».

Πολιτικός προσανατολισμός της ΝΔ, είπε ο πρωθυπουργός, «είναι οι γενναίες αλλαγές για μια καλύτερη καθημερινότητα». Δήλωσε δικαιωμένος «που έπεισα την Ε.Ε. ότι χρειάζεται η φύλαξη των εξωτερικών συνόρων, η ευρωπαϊκή πολιτική άλλαξε και αναγνωρίζεται ο ξεχωριστός ρόλος της Ελλάδος που φυλάει τα ευρωπαϊκά σύνορα».

Ταυτόχρονα, αναφέρθηκε και στην αντιπολίτευση: «Απέναντί μας έχουμε πλέον την πραγματικότητα, αυτή αποτελεί συχνά την πιο ισχυρή αντιπολίτευση. Βλέπετε τα αδιέξοδα της άλλης πολιτικής όχθης. Στον μεν ΣΥΡΙΖΑ μαλώνουν αν ο αρχηγός τους είναι ο Τραμπ ή ο Πέπε Γκρίλο και διαφωνούν για το διαβόητο μαξιλάρι. Παίζουν ‘’μαξιλαροπόλεμο’’ μεταξύ τους. Κρύβουν όλοι τους ότι αυτό το μαξιλάρι επινοήθηκε για να κοιμίσει την κοινή γνώμη, με χρήματα από άδικους φόρους, χωρίς κανέναν ελληνικό έλεγχο. Ήταν το ενέχυρο των δανειστών για την τεράστια αναξιοπιστία του κ. Τσίπρα.

Το δε ΠΑΣΟΚ σταδιακά προσχωρεί σε ένα μηδενιστικό ρόλο, προσδοκώντας να πάρει τη θέση του δεύτερου κόμματος, με τη λογική του ώριμου φρούτου. Αγνοούν ότι η αρνητική πολιτική την οποία μιμούνται, δεν είναι πια ώριμο, αλλά σάπιο φρούτο.

Σε κάθε λόγο εμείς δεν έχουμε λόγο να κοιτάμε την καταπακτή της ιστορίας, αφού προσπαθούν να επιστρέψουν στο προσκήνιο είτε το παλαιό γνωστό ΠΑΣΟΚ είτε τα σπαράγματα της αδιέξοδης αριστεράς. Γι’ αυτό και σταματώ εδώ οποιαδήποτε αναφορά μου στην αντιπολίτευση. Κι σας ζητώ και στον δικό σας λόγο να μην ασχολείστε πολύ με το τι γίνεται την άλλη όχθη του πολιτικού φάσματος, γιατί τα προβλήματά μας είναι υπαρκτά».

Όπως υπαρκτές, συνέχισε ο κ. Μητσοτάκης, «είναι και οι δικές μας αστοχίες. Τα καθήκοντά μας αποκτούν νέα μεγέθη και νέες διαστάσεις. Μπροστά μας έχουμε την αναμέτρηση των ευρωεκλογών, παρά τα ειδικά της χαρακτηριστικά, θα είναι μια πολιτική αναμέτρηση. Ο προεκλογικός αγώνας μας θα έχει και έναν παραταξιακό χαρακτήρα. Το στοίχημα εκείνης της κάλπης θα είναι και αυτό σύνθετο. Να διατηρηθεί η σταθερή τροχιά του τόπου και από την άλλη η Ελλάδα να εκλέξει στην Ευρωβουλή στελέχη με ευρωπαϊκό προσανατολισμό, μία είναι η απάντηση, η καθαρή νίκη της ΝΔ ώστε οι πολιτικοί συσχετισμοί στον τόπο να εδραιωθούν ταυτόχρονα να ενισχυθεί μια πολιτική που έχει φέρει συγκεκριμένα αποτελέσματα.

Είμαι υπερήφανος που σήμερα ηγούμαι του μεγαλύτερου κεντροδεξιού κόμματος στην Ευρώπη. Και αυτό το οφείλουμε πρώτα στα απλά μέλη της παράταξής μας. Αν και όσο η ΝΔ παραμένει ενωμένη, δεν έχει να φοβηθεί τίποτα και κανέναν».

euro2day.gr