Μητσοτάκης για καταγγελίες στο θέατρο: Η σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων η πιο απεχθής εκδοχή του φαινομένου

12:20 μ.μ. - Παρασκευή, 19 Φεβρουαρίου 2021
12:02 μ.μ. - Παρ, 19/20/2021
Image: Μητσοτάκης για καταγγελίες στο θέατρο: Η σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων η πιο απεχθής εκδοχή του φαινομένου

Να αποδοθεί δικαιοσύνη

Θέση για τις καταγγελίες σεξουαλικής παρενόχλησης στο θέατρο αλλά και ειδικότερα για την υπόθεση του ηθοποιού σκηνοθέτη που κατηγορείται για παιδεραστία πήρε στη συζήτηση on camera με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξέφρασε την πεποίθησή του ότι η Δικαιοσύνης θα διερευνήσει τις καταγγελίες σε βάθος, ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην καταγγελία της Σοφίας Μπεκατώρου που επέτρεψε στα θύματα της σεξουαλικής κακοποίησης να μιλήσουν. «Εσπασε το πέπλο της σιωπής» ήταν η χαρακτηριστική του φράση. Ο Πρωθυπουργός κάλεσε τα θύματα να μιλήσουν και όπως είπε ο καλύτερος τρόπος είναι να προσφύγουν στην Δικαιοσύνη.

«Τα φαινόμενα εξουσιαστικής βίας μας συγκλόνισαν όλους», σημείωσε ο πρωθυπουργός.

«Ήρθε η ώρα με τη δράση μας να δώσουμε συνέχεια στις καταγγελίες, ώστε να μπορέσουμε να ισορροπήσουμε ανάμεσα στο κράτος δικαίου και την κοινωνία. Η σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων είναι η πιο απεχθής εκδοχή αυτού του φαινομένου. Το πρόβλημα δεν είναι μόνο νομικό, είναι πιο σύνθετο», επισήμανε και πρόσθεσε: «Είναι ένα ζήτημα που πρέπει να μας βρει όλους ενωμένους. Δεν προσφέρεται για κομματική αντιπαράθεση. Στον δημόσιο διάλογο, που ευτυχώς άνοιξε, πρέπει να επιτύχουμε τη μέγιστη πολιτική και κοινωνική συναίνεση, για να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα».

Ο Πρωθυπουργός κάλεσε τα θύματα να μιλήσουν και όπως είπε ο καλύτερος τρόπος είναι να προσφύγουν στην Δικαιοσύνη. «Τώρα είναι η ώρα να σπάσει η σιωπή», κατέληξε.

Νωρίτερα μηνυτήρια αναφορά - υπόμνημα στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου κατέθεσε η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, με την οποία ζητά την πλήρη διερεύνηση των καταγγελλόμενων υποθέσεων στο θέατρο, από τη Δικαιοσύνη. Η αναφορά της υπουργού θα διαβιβαστεί εντός της ημέρας στην Εισαγγελία Πρωτοδικών, προκειμένου να συσχετιστεί με την ερευνώμενη υπόθεση.

dikaiologitika.gr