Μίκης Θεοδωράκης: Η κρητική γη τον υποδέχεται - Δείτε live εικόνα από τα Χανιά

7:48 π.μ. - Πέμπτη, 9 Σεπτεμβρίου 2021
07:09 π.μ. - Πέμ, 09/48/2021
Image: Μίκης Θεοδωράκης: Η κρητική γη τον υποδέχεται - Δείτε live εικόνα από τα Χανιά

Ο Μάριος Διονέλλης μας μεταφέρει το συγκινησιακό κλίμα

Συγκινητικές στιγμές εξελίσσονται από νωρίς το πρωί σήμερα στα Χανιά που υποδέχθηκαν τη σορό του  μεγάλου μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη. Ο συνεργάτης του Ηχώ 99,8 Μάριος Διονέλλης με συγκίνηση περιγράφει τις εικόνες από τα Χανιά, την γεμάτη συγκίνηση αντίδραση του συγκεντρωμένου πλήθους που λέει το τελευταίο αντίο στον μεγάλο Μίκη Θεοδωράκη.

  Δείτε live εικόνα από τα Χανιά

-

Ακούστε τη συγκινητική περιγραφή από τον Μάριο Διονέλλη:

Το χρονικό από χθες - Πως η Κρήτη υποδέχθηκε τον Μίκη Θεοδωράκη

Χθες, στις 21:00, το φέρετρο με τη σορό του, υπό την συνοδεία της Φιλαρμονικής του Δήμου Πειραιά, έφυγε από το λιμάνι του Πειραιά, με το πλοίο «Blue Galaxy» με προορισμό τα Χανιά.

Εκεί, στα πάτρια εδάφη, υποδέχτηκε, τον τελευταίο των μεγάλων της ελληνικής ιστορίας, λίγο μετά τις 7:00  το πρωί, ολόκληρη η Κρήτη και οι άνθρωποί της που έχουν την ευκαιρία να τον αποχαιρετήσουν, μέχρι τις 12:00 μμ, στο λαϊκό προσκύνημα που θα πραγματοποιηθεί στη Μητρόπολη Χανίων.

Μία ώρα αργότερα η σορός θα μεταφερθεί με αυτοκινητοπομπή στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου του Γαλατά, όπου θα ψαλεί η νεκρώσιμος ακολουθία, επισφραγίζοντας το επίσημο πέρασμά του από τα εγκόσμια στην αιωνιότητα.

hxonews

H άφιξη της σορού στο λιμάνι των Χανίων 

-

hxonews
hxonews
hxonews
hxonews

Αμέσως μετά, θα ξεκινήσει η πεζή πομπή προς τον τόπο που ο ίδιος είχε από χρόνια επιλέξει ως την τελευταία του κατοικία: Το κοιμητήριο του Γαλατά και το οικογενειακό μνήμα όπου αναπαύονται οι γονείς και ο αγαπημένος του αδελφός Γιάννης. Έτσι, με τον τρόπο επιθυμούσε, θα κλείσει ο κύκλος της μυθιστορηματικής, επίγειας ζωής, της επιφανούς και οικουμενικής προσωπικότητας που σημάδεψε ανεξίτηλα τη μουσική αλλά και την ιστορία του 20ού αιώνα.

Στον σημερινό, τελευταίο αποχαιρετισμό του Μίκη Θεοδωράκη αναμένεται να παραστούν, σύμφωνα με πληροφορίες, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Γ.Γ. Του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας και η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη .

με πληροφορίες από protothema.gr