Μικρή η συμμετοχή του κόσμου στην συγκέντρωση στην 7η ΥΠΕ - Τις λύσεις θα δώσει μόνο το Υπουργείο

12:41 μ.μ. - Πέμπτη, 13 Οκτωβρίου 2022
12:10 μ.μ. - Πέμ, 13/41/2022
Image: Μικρή η συμμετοχή του κόσμου στην συγκέντρωση στην 7η ΥΠΕ - Τις λύσεις θα δώσει μόνο το Υπουργείο

Ακούστε την τοποθέτηση του Π. Σαρρή αντιπροέδρου του συλλόγου φίλων Νοσοκομείου - Παρέμβαση από ακροατή Γιάννη Χριστοδουλάκη

Αναφορικά με το χθεσινό συλλαλητήριο και την πορεία διαμαρτυρίας των Ιεραπετριτών στην 7η ΥΠΕ Κρήτης οι οποίοι διεκδικούν ένα πλήρως στελεχωμένο Νοσοκομείο μίλησε στον Ηχώ 99,8 ο κ. Παναγιώτης Σαρρής, δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη «Μαζί Αλλάζουμε την Ιεράπετρα», αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του συλλόγου φίλων Νοσοκομείου Ιεράπετρας.

Ο κ. Σαρρής σχολίασε καταρχάς ότι κάποιοι προσωποποίησαν τον αγώνα για το Νοσοκομείο, δεν έχουν όμως όλοι αυτή την άποψη. στον σύλλογο υπάρχουν αποφάσεις που λαμβάνονται κατά πλειοψηφία. Από εκεί και πέρα ίσως κάποιοι, εκ του πονηρού να θέλουν να δημιουργηθεί αυτό το κακό κλίμα μεταξύ διοίκησης, συλλόγου εργαζομένων στο νοσοκομείο, συλλόγου φίλων του νοσοκομείου ώστε όταν βγαίνουν προκηρύξεις να μην υπάρχει ενδιαφέρον από γιατρούς να έρθουν στο νοσοκομείο. Εμάς αυτό που μας ενδιαφέρει είναι η εύρυθμη λειτουργία του Νοσοκομείου . Μας ενδιαφέρει το πως θα αντιμετωπίσει το Υπουργείο Υγείας το Νοσοκομείο Ιεράπετρας. Δεν μπορεί να γίνονται προκηρύξεις για 10 γιατρούς, στη συνέχεια να μειώνονται οι θέσεις στις 5 και να καταλήγουμε στη μια. Στο Νοσοκομείο η κατάσταση είναι στο και πέντε. Θα πρέπει να συμπορευτούμε όλοι μαζί και να αγωνιστούμε για τη μη υποβάθμιση του, τόνισε.

Ως προς την κινητοποίηση είπε ότι η συμμετοχή δεν ήταν η αναμενόμενη. Ίσως ο κόσμος να έχει κουραστεί. Αυτό όμως είναι εις βάρος μας. Εάν αυτοί που λαμβάνουν αποφάσεις δουν ένα μεγάλο αριθμό ατόμων να διαδηλώνει, τότε το μήνυμα αλλά και η πίεση για λύσεις θα είναι πιο ηχηρά, σημείωσε.

Τώρα, σε ότι αφορά στη σύσκεψη που έγινε στην ΥΠΕ είχε οριστεί να συμμετάσχουν 5 άτομα. Ως αντιπρόεδρος δεν συμμετείχε οπότε δεν γνωρίζει τι ειπώθηκε και περιμένει τη συνεδρίαση του συλλόγου για να ενημερωθεί. Εξέφρασε μάλιστα την δυσαρέσκεια του γιατί όπως είπε από φωτογραφίες είδε ότι παραβρέθηκαν κάποια πρόσωπα που ο ίδιος τουλάχιστον, δεν γνώριζε ποιους εκπροσωπούν. Συμπερασματικά πάντως θα μπορούσε να πει κανείς ότι έγινε μια από τα ίδια.

Οι εκάστοτε Διοικήσεις καλούνται να εφαρμόσουν αυτά που ορίζει το Υπουργείο, η κυβέρνηση. Το Υπουργείο λοιπόν είναι αυτό που θα δώσει λύσεις, υποστήριξε ανάμεσα σε άλλα ο κ. Σαρρής, σχολιάζοντας στη συνέχεια την πρόθεση ιδιωτικής κλινικής να λειτουργήσει στην Ιεράπετρα σημειώνοντας ανάμεσα σε άλλα ότι προφανώς βρίσκει πρόσφορο έδαφος για να έρθει και αυτό κάτι σημαίνει.

Ακούστε εδώ τον κ. Σαρρή αλλά και την παρέμβαση που έκανε ακροατής κ. Γιάννης Χριστοδουλάκης