Μικρό το ενδιαφέρον για τη ρύθμιση χρεών των 24 - 48 δόσεων

2:40 μ.μ. - Τετάρτη, 4 Μαρτίου 2020
02:03 μ.μ. - Τετ, 04/40/2020
Image: Μικρό το ενδιαφέρον για τη ρύθμιση χρεών των 24 - 48 δόσεων

Χαμηλή είναι μέχρι στιγμής η υπαγωγή οφειλετών της εφορίας στη νέα πάγια ρύθμιση χρεών των 24 - 48 δόσεων

Την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας της ηλεκτρονικής πλατφόρμας της ΑΑΔΕ περίπου 27.000 φορολογούμενοι υπέβαλαν αίτηση για να υπαχθούν στη ρύθμιση. Από αυτούς 22.500 είναι φυσικά πρόσωπα και 4.500 είναι επιχειρήσεις.

Οι περισσότεροι οφειλέτες ρυθμίζουν σε έως 24 δόσεις τις τακτικές οφειλές τους από ΦΠΑ, φόρο εισοδήματος και ΕΝΦΙΑ τις οποίες είχαν αφήσει αρρύθμιστες, ενώ υπάρχουν και οι οφειλέτες που είχαν ενταχθεί στη ρύθμιση των 12 δόσεων μετά την 1η Νοεμβρίου 2019 και μεταπήδησαν τώρα στη νέα ρύθμιση για να κερδίσουν διπλάσιο αριθμό δόσεων.

Πολλοί οφειλέτες μπαίνουν στην πλατφόρμα, βλέπουν πόσα χρωστούν και το ποσό της μηνιαίας δόσης που τους υπολογίζει το σύστημα, αλλά δεν πατούν ακόμα το κουμπί της υποβολής για να ενταχθούν στη ρύθμιση.

Στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων περιμένουν ότι όσο περνούν οι μέρες θα αυξάνεται και ο αριθμός των οφειλετών που θα ακολουθήσουν τη νέα πάγια ρύθμιση για να εξοφλήσουν τις οφειλές τους και να αποφύγουν τα αναγκαστικά μέτρα είσπραξης.

Αυτή τη στιγμή πάνω από 1,2 εκατ. οφειλέτες είναι ανοιχτοί σε κατασχέσεις και το «χέρι» της εφορίας αργά ή γρήγορα θα φθάσει στους τραπεζικούς λογαριασμούς τους και στα υπόλοιπα περιουσιακά τους στοιχεία.

cnn.gr