Μικρός Πρίγκιπας: Ήρθε η στιγμή να βοηθήσουμε την 15χρονη Ραφαέλα

9:26 π.μ. - Πέμπτη, 5 Νοεμβρίου 2020
09:11 π.μ. - Πέμ, 05/26/2020
Image: Μικρός Πρίγκιπας: Ήρθε η στιγμή να βοηθήσουμε την 15χρονη Ραφαέλα

Παραμένει στην Ιταλία «περιμένοντας» μόσχευμα

Ο «Μικρός Πρίγκιπας» μας καλεί να γίνουμε κρίκος της αλυσίδας αλληλεγγύης

Από την ημέρα που γεννήθηκε σηκώνει το δικό της «Γολγοθά» καθώς ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας, της έχει αλλάξει άρδην την ζωή, με αποτέλεσμα, η 15χρονη Ραφαέλα που πάσχει από ηπατική ανεπάρκεια σε ποσοστό 80 % και νοσηλεύεται εδώ και μήνες στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Παλέρμου της Ιταλίας, να περιμένει μέρα με τη μέρα που περνάει , ν’ ακούσει τα πιο ευχάριστα νέα, ο, τι επιτέλους βρέθηκε ο κατάλληλος δότης .

Οι γονείς της όλους αυτούς τους μήνες, παραμένουν φύλακες άγγελοι στο πλευρό της κόρης τους, έχοντας αφήσει την ίδια ώρα «πίσω» στην Κρήτη και δη στο Γαλατά Αρκαλοχωρίου, τα άλλα δύο παιδιά της οικογένειας μαζί με την γιαγιά τους, έχοντας όμως και εκείνοι την ίδια ώρα ν’ αντιμετωπίσουν σοβαρά προβλήματα χωρίς όμως να διαμαρτύρονται, αφού το μόνο που εύχονται είναι η εγγονή και αδελφή τους αντίστοιχα να βγει νικήτρια από την μεγάλη περιπέτεια και σύντομα η οικογένεια των Κρητικών να επιστρέψει και πάλι στο πλευρό τους και τη γενέτειρα τους.

Ο πατέρας του κοριτσιού, κ. Ιωσήφ Τσικνάκης μίλησε με συγκίνηση στο neakriti.gr για το πώς εξελίσσεται η πορεία της υγείας του παιδιού του, την οικονομική δυσχέρεια που βιώνει η οικογένεια που έχει χωριστεί στα δύο σε Ιταλία και Κρήτη, αλλά και για το κύμα αλληλεγγύης που στήθηκε για το 15χρονο κορίτσι.

«Είμαστε εδώ στο Παλέρμο μαζί με την Ραφαέλα και θα παραμείνουμε για όσο διάστημα χρειαστεί. Τα νέα που μας έχουν έρθει, μας δίνουν το δικαίωμα να χαμογελάσουμε πλέον λίγο παραπάνω. Και αυτό γιατί όπως μας έγινε γνωστό, η κόρη μας βρίσκεται στην δεύτερη θέση στη λίστα για μόσχευμα. Ανά τρίμηνο «ανοίγει θέση» κατά Μ.Ο, γεγονός που σημαίνει ότι μέχρι το καλοκαίρι του 2021 αν όλα πάνε καλά θα έχει βρεθεί το κατάλληλο μόσχευμα και θα μπορεί να γίνει η πολυπόθητη μεταμόσχευση».

Την ίδια ώρα βέβαια, η οικογένεια Τσικνάκη ζει ώρες αγωνίας και για ένα άλλο θέμα, καθώς το οικονομικό κόστος διαμονής της οικογένειας όλο αυτό το διάστημα που παραμένει στο Παλέρμο, έχει εκτοξευτεί στα ύψη με αποτέλεσμα η παραμονή της στην ιταλική πόλη να κρέμεται από μία κλωστή.

«Τα λειτουργικά μας έξοδα για παράδειγμα εδώ στο Παλέρμο από το καλοκαίρι που είμαστε έχουν αγγίξει τα 35.000 ευρώ και ακόμη ο χρόνος που έχουμε εδώ και πρέπει να παραμείνουμε είναι αρκετός. Έχουμε πουλήσει ό,τι έχουμε και δεν έχουμε για να συγκεντρώσουμε όσα περισσότερα χρήματα μπορούμε, αλλά το κόστος είναι δυσβάσταχτο».

Σύμφωνα με τα όσα επίσης ανέφερε ο πατέρας : «Από την πλευρά του ο ΕΟΠΥ, καλύπτει σε κάποιο ποσοστό μόνο το κόστος της χειρουργικής επέμβασης και με εξοφλημένα τιμολόγια ενώ επειδή είμαστε σε λίστα αναμονής για μεταμόσχευση δεν αναλαμβάνει τα έξοδα από τα νοσήλεια που προηγούνται της μεταμόσχευσης».

«Σε γενικές γραμμές θα σας αναφέρω ότι μόνο για τα φάρμακα της μικρής, τα νοσήλεια αλλά και τη διαμονή μας, το ποσό φθάνει τα 170.000 ευρώ.».

Ο "Μικρός Πρίγκηπας"

Ακόμη ένας ξεχωριστός «φύλακας άγγελος» στο πλευρό της οικογένειας είναι και ο Σύλλογος Φίλων Παιδιών και Εφήβων που χρήζουν Νοσηλείας στο Εξωτερικό, ο οποίος με ανάρτησή του απευθύνει έκκληση για βοήθεια στην 15χρονη Κρητικοπούλα και την οικογένειά της.

Ο «Μικρός πρίγκηπας» εκλιπαρεί όλη την Κρήτη και κάθε ευαισθητοποιημένο πολίτη για να συνεισφέρει όσο μπορεί, προκειμένου η Ραφαέλα να καταφέρει με το «χέρι» και του «Μικρού Πρίγκηπα» να φθάσει στο στόχο της», αναφέρει συγκινημένη η κ. Δάφνη Κατσάρα, πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Παιδιών και Εφήβων που χρήζουν Νοσηλείας στο Εξωτερικό.

«Η Ραφαέλα είναι ένα πολύ δυνατό παιδί, μας απλώνει το χέρι και μείς οφείλουμε να απλώσουμε το δικό μας για να την βοηθήσουμε για να βγει επιτέλους από αυτήν την μεγάλη περιπέτεια που βιώνει. Και αυτό μπορεί να επιτευχθεί έστω και με ευρώ του καθενός μας . Η Ραφαέλα μπορεί να τα καταφέρει και να επιστρέψει στην Κρήτη, στα αδέλφια της, τη γιαγιά της, τους συγγενείς της και τους φιλους της υγιής, έτοιμη να απολαύσει όλα όσα έχει στερηθεί αυτά τα χρόνια.

Ας δείξουμε για μια ακόμη φορά την ανθρωπιά μας και τα υπόλοιπα θα τα αναλάβει ο μικρός πρίγκηπας.».

«Το μήνυμα που θέλω να στείλω σε όλους τους Κρητικούς είναι ένα και μόνο ένα. Ένα μεγάλο ευχάριστο. Η Ραφαέλα σας ευχαριστεί όλους για την βοήθεια που έχετε προσφέρει μέχρι και σήμερα .Αυτό που καλείται να διαχειριστεί η κορη μου είναι δύσκολο αλλά έχει αποδείξει ότι είναι δυνατή και με την βοήθεια και την δική σας και του κόσμου, είμαι σίγουρος ότι θα έρθει σύντομα η μέρα που θα φύγουμε από εδώ και θα επιστρέψουμε στην Κρήτη, με την Ραφαέλα μας επιτέλους να είναι απολύτως υγιής» , λεει συγκινημένος ο πατέρας στο neakriti.

Η Ραφαέλα , η μαμά της και ο μπαμπάς της δεν ζητάνε την ελεημοσύνη μας.

Εμείς από την πλευρά μας ωστόσο μπορούμε να δείξουμε το μεγαλείο της ψυχής μας το οποίο εμείς οι Κρητικοί και όλοι οι πολίτες σε τέτοιες δύσκολες περιπτώσεις το «ξετυλίγουμε» αβίαστα και ενωμένοι να γίνουμε μία αλυσίδα αλληλεγγύης, οι κρίκοι της οποίας θα φθάσουν μέχρι το μακρινό Παλέρμο για στείλουμε το δικό μας μήνυμα συμπαράστασης και αγάπης προς το 15χρονο κορίτσι.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε στο

📩 info@mikrosprigipas.gr ή μέσω μηνύματος στην σελίδα μας στο Facebook

Τράπεζα Πειραιώς με αιτιολογία κατάθεσης "Ραφαέλα Τσικνάκη"

Iban : GR82 0171 1150 0061 1514 5359 965

Ακολουθεί η ανάρτηση στο Facebook από τη σελίδα του «Μικρού Πρίγκηπα.

«Η 15χρονη Ραφαέλα Τσικνάκη από την Κρήτη χρειάζεται την βοήθεια μας. Πάσχει από 80% ηπατική ανεπάρκεια και βρίσκεται σε λίστα αναμονής για μεταμόσχευση. Η μικρή μας φίλη μαζί με τους γονείς της βρίσκεται στο Παλέρμο της Ιταλίας, νοσηλευόμενη στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της πόλης, όπου και θα παραμείνει για μεγάλο χρονικό διάστημα, έως ότου βρεθεί ο κατάλληλος δότης.

«Το κοστολόγιο που καλείται να καλύψει η οικογένεια αγγίζει τις 170.000,00 ευρώ. Ας κρατήσουμε όλοι μαζί το χέρι της Ραφαέλας και ας στηρίξουμε την οικογένεια της σε αυτές τις δύσκολες στιγμές που περνάει. Αρωγός στην προσπάθειά μας είναι ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αρκαλοχωρίου Κρήτης»

Ακόμα και μια απλή κοινοποίηση είναι σημαντική

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας στο

info@mikrosprigipas.gr ή μέσω μηνύματος στην σελίδα μας στο Facebook

Τράπεζα Πειραιώς με αιτιολογία κατάθεσης "Ραφαέλα Τσικνάκη"

Iban : GR82 0171 1150 0061 1514 5359 965».

Η 15χρονη Ραφαέλα Τσικνάκη από την Κρήτη χρειάζεται την βοήθεια μας. Πάσχει από 80% ηπατική ανεπάρκεια και βρίσκεται σε...

Δημοσιεύτηκε από Μικρός Πρίγκιπας στις Δευτέρα, 2 Νοεμβρίου 2020