Μήνυμα Ν. Λαγουδάκη για τη δύσκολη αντιπυρική περίοδο στην Ιεράπετρα

12:46 μ.μ. - Σάββατο, 4 Μαΐου 2019
12:05 μ.μ. - Σάβ, 04/46/2019
Image: Μήνυμα Ν. Λαγουδάκη για τη δύσκολη αντιπυρική περίοδο στην Ιεράπετρα

Ενημερωτικά φυλλάδια και... πρόστιμα από την Πυροσβεστική Υπηρεσία

Δύσκολη αναμένεται να είναι η φετινή αντιπυρική περίοδος εάν κρίνει κανείς από τα μέχρι τώρα στοιχεία λόγω των αυξημένων βροχοπτώσεων και την ανάπτυξη χόρτων στην ύπαιθρο .Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί στο άναμμα φωτιάς στην ύπαιθρο, δηλώνει στον Ηχώ 99,8 ο Διοικητής της  Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κρήτης κ. Ν. Λαγουδάκης. Ο  οποίος βρέθηκε σήμερα Παρασκευή στην Ιεράπετρα έχοντας συνάντηση με τον νέο Διοικητή της Π.Υ. Ιεράπετρας κ. Δημήτρη Καλιοντζή και το προσωπικό ενώ νωρίτερα συναντήθηκε με τον Δήμαρχο κ. Θεοδόσης Καλαντζάκη. 

Ο κ. Διοικητής συνέστησε στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί επισημαίνοντας ότι ακόμη και εάν δεν έχουμε μπει σε αντιπυρική περίοδο ο κίνδυνος για εκδήλωση και επέκταση φωτιάς είναι μεγάλος και αυτό φάνηκε και από τις πρόσφατες πυρκαγιές στην περιοχή.¨ Είναι απαραίτητο όσοι ανάβουν φωτιά να λαμβάνουν προληπτικά μέτρα  όπως νερό και να φροντίζουν για την πλήρη κατάσβεσή της  πριν αποχωρήσουν από το σημείο. Σε διαφορετική περίπτωση τα πρόστιμα όπου διαπιστώνονται παραβάσεις  είναι τσουχτερά σύμφωνα με τη νομοθεσία.  Είναι  απαράδεκτο κάποιοι να αδιαφορούν και να ανάβουν φωτιά ενώ φυσούν ισχυροί άνεμοι. Ο πολίτης πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι η φωτιά είναι επικίνδυνη , τόνισε.

Πρόσθεσε πως το επόμενο διάστημα θα διατεθεί  ενημερωτικό φυλλάδιο στους πολίτες στο πλαίσιο της πρόληψης και συνέστησε  για μια ακόμη φορά την  προσοχή εν όψει και της νέας αντιπυρικής περιόδου που ξεκινά από 1η του Μάη.  Καταλήγοντας ανέφερε ότι υπάρχει επάρκεια σε στόλο και προσωπικό στην υπηρεσία της Κρήτης και ευχαρίστησε τις εθελοντικές ομάδες , τους δήμους και όλους όσοι συνεργάζονται με την υπηρεσία.