Μήνυμα του Δημάρχου Ιεράπετρας για την 17η Νοέμβρη

7:44 μ.μ. - Σάββατο, 17 Νοεμβρίου 2018
07:11 μ.μ. - Σάβ, 17/44/2018
Image: Μήνυμα του Δημάρχου Ιεράπετρας για την 17η Νοέμβρη

«Πάντα επίκαιρο και διαχρονικό το παράδειγμα του Πολυτεχνείου 45 χρόνια μετά μας θυμίζει πως ο ελληνικός λαός οφείλει να έχει ενεργό ρόλο στη διαμόρφωση του κοινωνικού και πολιτικού γίγνεσθαι της χώρας μας»

 
«Πάντα επίκαιρο και διαχρονικό το παράδειγμα του Πολυτεχνείου 45 χρόνια μετά μας θυμίζει πως ο ελληνικός λαός οφείλει να έχει ενεργό ρόλο στη διαμόρφωση του κοινωνικού και πολιτικού γίγνεσθαι της χώρας μας.
Οι φοιτητές του Πολυτεχνείου υπερασπιζόμενοι με θέληση, αγώνα και άκρατη γενναιότητα διαχρονικές αξίες και υψηλά ιδανικά αποτελούν για όλους μας σήμερα ένα ζωντανό παράδειγμα αυτοθυσίας, αυταπάρνησης, θέλησης, αγώνα και άκρατης γενναιότητας.
Αγωνιζόμενοι για την ελευθερία και την εθνική ανεξαρτησία το Νοέμβρη του 1973 εναντιώθηκαν στη χούντα των Συνταγματαρχών και επανέφεραν τη θεμελίωση και την εδραίωση της σύγχρονης δημοκρατίας.
Με το σύνθημά τους "Ψωμί - Παιδεία - Ελευθερία" να παραμένει και σήμερα εξαιρετικά επίκαιρο αποτελούν για όλους εμάς ζωντανό παράδειγμα αντίστασης σε οποιοδήποτε εγχείρημα κατάλυσης των αναφαίρετων δικαιωμάτων του λαού μας.
Η εξεγερμένη νεολαία του 73 μας γεμίζει σήμερα άκρατη περηφάνια και δύναμη, υπενθυμίζοντάς μας την ευθύνη μας να καταγγέλλουμε καθημερινά εκφοβιστικές πολιτικές της εξουσίας, απορρίπτοντας με αυτόν τον τρόπο οποιαδήποτε μορφή χειραγώγησης του λαού και του έθνους μας».
 
Θεοδόσιος Καλαντζάκης
Δήμαρχος Ιεράπετρας