Μηνύσεις Σαμαρά για Novartis

4:36 μ.μ. - Πέμπτη, 15 Φεβρουαρίου 2018
04:02 μ.μ. - Πέμ, 15/36/2018
Image: Μηνύσεις Σαμαρά για Novartis

«Σταλινικής εμπνεύσεως σκευωρία» χαρακτηρίζει το σκάνδαλο


Σε μηνύσεις για την υπόθεση Novartis προέβη ο Αντώνης Σαμαράς συμπεριλαμβάνοντας τον πρωθυπουργό, τον αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης, τους δικαστικούς και μάρτυρες, ενώ κάνει λόγο για σύμμορία που συστήθηκε για να τον πλήξει. 
Ο πρώην πρωθυπουργός κινείται νομικά κατά του Αλέξη Τσίπρα, του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτριου Παπαγγελόπουλου, της εισαγγελέως Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη κατέθεσε ο Αντώνης Σαμαράς με αφορμή την εμπλοκή του ονόματός του στο σκάνδαλο Novartis.
 
Βάζει στο στόχαστρο και τον εισαγγελέα Χρήστου Ντζούρα, τον αντιεισαγγελέα Στυλιανού Μανώλη, αλλά και δύο εκ των προστατευόμενων μαρτύρων, ενώ υποστηρίζει στη δήλωσή του πως «οι κατηγορίες φωνάζουν από μακριά πως είναι πέρα για πέρα συκοφαντίες».
 
Αναφέρεται, δε, στο χρονικό σημείο που βγήκε στη δημοσιότητα η υπόθεση, μία μέρα μετά το συλλαλητήριο για τη Μακεδονία.
 
«Την ώρα που η Ελλάδα αντιμετωπίζει μεγάλες προκλήσεις και απειλές, προσπαθούν με ψέματα να σπιλώσουν τους αντιπάλους τους διχάζοντας τον ελληνικό λαό. Ο μόνος τρόπος να μην παίξουμε το παιχνίδι όσων πετάνε λάσπη στον ανεμιστήρα είναι να τους καθίσουμε στο σκαμνί και να αποδείξουμε εμείς τη σκευωρία τους», λέει επισημαίνοντας πως υπάρχει και πολιτικός λόγος καθώς «στο μέλλον κάθε νέα κυβέρνηση θα μπορεί να χρησιμοποιεί στημένους ψευδομάρτυρες για να εξοντώνει τους πολιτικούς της αντιπάλους. Αυτό όμως θα ήταν το τέλος της δημοκρατίας στη χώρα μας».