Μιχελαράκης: Από Δευτέρα απολαμβάνουμε καφέ και φαγητό στα καταστήματα της Ιεράπετρας

12:14 μ.μ. - Πέμπτη, 21 Μαΐου 2020
12:05 μ.μ. - Πέμ, 21/14/2020
Image: Μιχελαράκης: Από Δευτέρα απολαμβάνουμε καφέ και φαγητό στα καταστήματα της Ιεράπετρας

Μερική ικανοποίηση για τα μέτρα όπου εξήγγειλε η κυβέρνηση για καφέ εστίαση

Ανοίγουν τα καταστήματα καφέ εστίασης Ιεράπετρας τη Δευτέρα 25 Μαΐου μετά την άρση μέτρων που είχαν ληφθεί λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού και οι προετοιμασίες είναι πυρετώδεις. Από το πως θα προμηθευτούν τις πρώτες ύλες ώστε να εξυπηρετήσουν τους πελάτες τους ως την ανάπτυξη των τραπεζοκαθισμάτων σύμφωνα με τις προϋποθέσεις που προβλέπονται.

Περάσαμε μια δύσκολη περίοδο με τα καταστήματά μας κλειστά από τον Μάρτη. Πλέον θέλουμε να βλέπουμε την επόμενη μέρα και το άνοιγμα των επιχειρήσεών μας , με αισιοδοξία δηλώνει στον Ηχώ 99,8 ο πρόεδρος του Συλλόγου Καφέ Εστίασης κ. Μ. Μιχελαράκης. Επισημαίνει ότι σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία όλα τα καταστήματα της Ιεράπετρας θα ανοίξουν και εκτιμάται ότι δεν θα χαθούν θέσεις εργασίας.

Ως προς τα μέτρα που εξαγγέλθηκαν χθες από την κυβέρνηση ανέφερε πως ικανοποιήθηκε ένα μέρος των αιτημάτων τους. Μειώνεται πχ ο ΦΠΑ από 24% στο 13% στα προϊόντα καφέ και στα μη αλκοολούχα ποτά που σημαίνει ότι δεν αποκλείεται να πίνουμε πιο φθηνά τον καφέ μας. Αυτό θα εξαρτηθεί όμως και από το πως θα διαμορφωθούν οι τιμές στις πρώτες ύλες. Επίσης η μείωση θα ισχύσει από 1η Ιουνίου έως και 31 Οκτωβρίου 2020 και το ερώτημα είναι τι θα γίνει μετά. Ειδικά εάν έχουμε ένα δεύτερο κύμα κορωνοϊού οπότε τα καταστήματα ίσως χρειαστεί να ξανακλείσουν. Επιπλέον ο ΦΠΑ δεν μειώνεται στην εστίαση που ήταν ένα από τα αιτήματα που δεν ικανοποιήθηκε. Από την άλλη είναι θετικό ότι τα μέτρα για την ανάπτυξη των τραπεζοκαθισμάτων είναι πιο ελαστικά οπότε τα μαγαζιά θαμπορούν να εξυπηρετούν περισσότερους πελάτες ταυτόχρονα. Στο κομμάτι αυτό των τραπεζοκαθισμάτων υπάρχει συνεργασία με τον Δήμο και τη Δημοτική Αστυνομία ώστε να αποφύγουμε περιπτώσεις αθέμιτου ανταγωνισμού, τόνισε ο κ. Μιχελαράκης

Κλείνοντας ανέφερε ότι τα καταστήματα θα πρέπει να τηρούν τα προβλεπόμενα , οι εργαζόμενοι να μεριμνούν για την ατομική υγιεινή τους, είναι υποχρεωτικό να φορούν μάσκα και να ακολουθούνται γενικότερα όσα προβλέπονται. Με αισιοδοξία πάμε στην επόμενη μέρα, ευχόμαστε καλές δουλειές και με υγεία να απολαύσουμε από Δευτέρα τον καφέ και το φαγητό μας στα μαγαζιά της Ιεράπετρας, κατέληξε.