
Ο Πρόεδρος του Σωματείου Καφέ – Εστίασης Ιεράπετρας και μέλος του ΕΝ.Ε.Φ.Ι. στον Ηχώ 99,8: "Η πόλη δεν αντέχει άλλο αυτή την επικίνδυνη αδιαφορία"
Στην πρωινή εκπομπή του Ηχώ 99,8 «Καλημέρα Λασίθι» μίλησε σήμερα ο Πρόεδρος του Σωματείου Καφέ – Εστίασης Ιεράπετρας και μέλος του ΕΝ.Ε.Φ.Ι., Μανώλης Μιχελαράκης, με αφορμή το σοβαρό τροχαίο ατύχημα που σημειώθηκε πρόσφατα στον κόμβο του περιφερειακού δρόμου της Ιεράπετρας, και το οποίο οδήγησε σε κινητοποίηση κατοίκων και φορέων.
Η κατάσταση του παιδιού που τραυματίστηκε σοβαρά παραμένει σταθερή, νοσηλεύεται με κάταγμα στη λεκάνη, ωστόσο –όπως τόνισε ο κ. Μιχελαράκης– το περιστατικό ανέδειξε για πολλοστή φορά την επικινδυνότητα του δρόμου.
«Από τις κάμερες αλλά και από μαρτυρίες φάνηκε ότι το πρώτο αμάξι χτύπησε το παιδί και το δεύτερο, ενώ αρχικά σταμάτησε, πάτησε γκάζι και πέρασε από πάνω. Δεν μπορούμε να μένουμε άλλο απαθείς. Ελπίζουμε να γίνει γρήγορα καλά το παιδί, αλλά δεν πρέπει να περιμένουμε να χαθούν κι άλλες ζωές για να μπουν φανάρια», τόνισε χαρακτηριστικά.
Συμβολική κατάληψη και αιτήματα προς Δήμο και Περιφέρεια
Σήμερα το πρωί, το Σωματείο μαζί με πολίτες και φορείς προχώρησε σε συμβολική κατάληψη του επίμαχου κόμβου – στο σημείο όπου ο περιφερειακός συναντά τον δρόμο της Κωνσταντίνου Μητσοτάκη. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία με σκοπό να δοθεί σαφές μήνυμα προς τις αρμόδιες αρχές, Δήμο και Περιφέρεια, ώστε να επισπευστούν οι παρεμβάσεις.
«Πληροφορίες λένε ότι τα φανάρια υπάρχουν ήδη, είναι αποθηκευμένα στην Αγρέξ, και έχει μπει και ηλεκτροδότηση. Τι περιμένουμε λοιπόν; Να θρηνήσουμε κι άλλο κόσμο; Θέλουμε λύσεις και θέλουμε χρονοδιάγραμμα», είπε ο πρόεδρος.

Η Ιεράπετρα “κυνηγάει” τον επισκέπτη της
Ο κ. Μιχελαράκης ανέδειξε τη γενικότερη υποβάθμιση της κυκλοφοριακής εικόνας της πόλης, υποστηρίζοντας ότι η Ιεράπετρα όχι μόνο δεν είναι φιλική προς τον επισκέπτη, αλλά τον “διώχνει” με τις παλιές υποδομές, την έλλειψη σήμανσης και τους επικίνδυνους δρόμους.
“Ας αφήσουμε το δαχτυλοκάρφωμα των delivery – όλοι έχουμε ευθύνη”
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στις συνθήκες εργασίας των διανομέων, οι οποίοι, όπως είπε, «κουβαλάνε» την καθημερινή πίεση της ταχύτητας και της κακής οδηγικής συμπεριφοράς.
«Δεν έχω δει κανέναν εργοδότη να λέει “τρέξε”. Όμως η ίδια η πίεση του πελάτη, το άγχος για τον χρόνο, οι δύσκολες συνθήκες –ζέστη, βροχή, κίνηση– κάνουν τη δουλειά τους επικίνδυνη. Αν κάποιος παραγγέλνει μέσα στη μπόρα, καλό είναι να σκεφτεί και τον άνθρωπο που θα του φέρει την παραγγελία», τόνισε.
Ο πρόεδρος του Σωματείου αναγνώρισε πως πρέπει να γίνεται συστηματικός έλεγχος για χρήση κράνους και τήρηση κανόνων, αλλά επεσήμανε ότι «στην Ιεράπετρα τουλάχιστον βλέπουμε τα παιδιά να φορούν κράνος – δεν είναι όπως στην Αθήνα ή σε άλλες πόλεις».
Συστηματική παρέμβαση για τα κακώς κείμενα
Όπως αποκάλυψε ο κ. Μιχελαράκης, έχει ήδη πραγματοποιηθεί συνάντηση με εκπροσώπους του ΕΝ.Ε.Φ.Ι. και του Δήμου, ενώ επίκειται και συνάντηση με τον επικεφαλής της παράταξης "Ιεράπετρα Νέα Πορεία" κ. Θεοδόση Καλαντζάκη και την Περιφέρεια.
«Έχουμε ετοιμάσει μια συγκεκριμένη ατζέντα με προβλήματα της πόλης – φωτισμός, φανάρια, διαπλατύνσεις, κακοτεχνίες. Δεν είναι σημερινά, είναι χρόνια. Θέλουμε να δούμε λύσεις. Το ζητούμενο δεν είναι μόνο η διαχείριση του ενός περιστατικού. Είναι να δούμε την πόλη συνολικά», ανέφερε.
Κλείνοντας, κάλεσε όλους τους πολίτες να σταθούν ενεργά δίπλα στις προσπάθειες αλλαγής, υπογραμμίζοντας πως μόνο με κοινή βούληση και πίεση θα γίνουν οι παρεμβάσεις που χρειάζεται η Ιεράπετρα.