Μόλις 3 γιατροί στα Νοσοκομεία του Λασιθίου για τις 15 θέσεις που προκηρύχθηκαν;

10:35 π.μ. - Πέμπτη, 18 Μαΐου 2023
10:05 π.μ. - Πέμ, 18/35/2023
Image: Μόλις 3 γιατροί στα Νοσοκομεία του Λασιθίου για τις 15 θέσεις που προκηρύχθηκαν;

Οι ανεπίσημες πληροφορίες του συλλόγου εργαζομένων στο Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου – Ο Πρόεδρος Γ. Μανουσάκης στον Ηχώ 99,8

Καμία εξέλιξη δεν υπάρχει στο θέμα των αιτήσεων στην προκήρυξη για 15 γιατρούς ώστε να καλυφθούν ανάγκες σε ιατρικό προσωπικό στα Νοσοκομεία του νομού Λασιθίου παρά το ότι περιμέναμε πριν τις εκλογές να υπάρχουν κάποια νέα, δήλωσε στον Ηχώ 99,8 ο πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων στο Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου κ. Γιώργος Μανουσάκης.

Όπως είπε, πλέον έχει αλλάξει η διαδικασία κρίσεων των γιατρών. Σε επικοινωνία με τους αρμοδίους η απάντηση που λάβαμε ως σύλλογος ήταν ότι δεν έχουν στη διάθεσή τους κάτι μέχρι στιγμής από το Υπουργείο ή τη ΔΥΠΕ. Ανεπίσημα πάντως, προσθέτει ο κ. Μανουσάκης, η ενημέρωση μας ως σύλλογος γιατί ψάξαμε το θέμα από διάφορες πλευρές, είναι ότι από τις 15 θέσεις υπάρχει ενδιαφέρον μόλις για 3 από αυτές. Από μία (1) σε Ιεράπετρα, Άγιο Νικόλαο, Σητεία. Αν πράγματι ισχύει κάτι τέτοιο σίγουρα δεν είναι κάτι θετικό.

Φαίνεται δε, ότι δεν υπάρχει ενδιαφέρον από γιατρούς. Αυτό που ζητάμε είναι να μας ενημερώσουν επίσημα για τις αιτήσεις, τόνισε. Για να προσθέσει ότι μια ακόμη όχι ευχάριστη είδηση είναι ότι στις 12 Μάη η αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα υπέγραψε για 250 νοσηλευτές επικουρικούς σε όλη την Ελλάδα και ο νομός Λασιθίου είναι εκτός και γι' αυτό σκοπεύουν να διαμαρτυρηθούν με επιστολή τους στο υπουργείο.

Ακούστε εδώ τον κ. Μανουσάκη