Μόνο έκτακτες αιμοληψίες και εξετάσεις από τους ιδιώτες μικροβιολόγους της Ιεράπετρας

9:39 π.μ. - Δευτέρα, 16 Μαρτίου 2020
09:03 π.μ. - Δευ, 16/39/2020
Image: Μόνο έκτακτες αιμοληψίες και εξετάσεις από τους ιδιώτες μικροβιολόγους της Ιεράπετρας

Σε κανένα ιδιωτικό εργαστήριο της Ιεράπετρας δε διενεργείται έλεγχος για τον κορωνοϊό

Στα πλαίσια της προσπάθειας που γίνεται για τον έλεγχο της διασποράς του νέου ιού SARS-CoV2 στην κοινότητα και με σεβασμό στον ασθενή, σας ενημερώνουμε ότι από Δευτέρα 16-3-2020 τροποποιείται ο τρόπος λειτουργίας των εργαστηρίων της Ιεράπετρας.

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΟΥ ΕΟΔΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ:

Α) Θα γίνονται μόνο ΟΙ ΕΠΕΙΓΟΥΣΕΣ ΑΙΜΟΛΗΨΙΕΣ ΚΑΤΟΠΙΝ ΡΑΝΤΕΒΟΥ έτσι ώστε να αποφευχθεί ο συνωστισμός στην αίθουσα αναμονής. Παρακαλώ αν δεν έχετε επείγουσες εξετάσεις ή εξετάσεις που να σχετίζονται με φαρμακευτική αγωγή μεταφέρετε τον έλεγχο σας για αργότερα. Δεδομένου ότι όλοι είμαστε δυνητικά φορείς του ιού οι οδηγίες που έχουμε από τον ΕΟΔΥ και από τους κατά τόπους Ιατρικούς Συλλόγους είναι να παρέρχεται κάποιο διάστημα μεταξύ των επισκέψεων των ασθενών μας ώστε ο χώρος να αερίζεται επαρκώς και να απολυμαίνονται οι επιφάνειες.

Β) Η παραλαβή των αποτελέσματων σας καλό θα ήταν να γίνεται ηλεκτρονικά με e-mail σε εσάς ή στο γιατρό σας και όταν αρθεί η κατάσταση καραντίνας και αυτοπεριορισμού μπορείτε να τα παραλάβετε από το εργαστήριο μας. Οι γιατροί είναι στη διάθεση σας να τα εξηγήσουν σε εσάς τηλεφωνικά.

Γ) Έαν έχετε κάποιο από τα παρακάτω συμπτώματα, πυρετό, βήχα, πονόλαιμο, αισθάνεστε κακουχία ή είχατε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα COVID-19 παραμείνετε σπίτι σας και επικοινωνήστε τηλεφωνικά με το γιατρό σας. Σε κανένα εργαστήριο δε διενεργείται ο έλεγχος για το νέο ιό και αν είστε ασυμπτωματικοί ή έχετε ήπια συμπτωματολογία δεν ενδείκνυται ο οποισδήποτε έλεγχος πλην του αυτοπεριορισμού στην οικία σας. Αν ωστόσο ανήκετε σε ευπαθή ομάδα ή είσαστε >65 ετών παρακαλώ να επικοινωνείτε με το γιατρό σας. Σε συνεννόηση πάντα με αυτόν θα διενεργείται ο οποιοσδήποτε εργαστηριακός έλεγχος ( πλην του ελέγχου για SARS-CoV2) κατά προτίμηση στο χώρο των ιατρείων.

Δ) Κατά την προσέλευση σας στο ιατρείο εάν είναι δυνατό συστήνεται να φοράτε μάσκα. Επειδή, με βάση τα έως τώρα δεδομένα, παρά τα όποια μέτρα ο ιός επιβιώνει στον αέρα για διάστημα περίπου 3 ωρών η χρήση μάσκας σας παρέχει κάποια προφύλαξη με δεδομένο ότι θα αφαιρείται προσεκτικά μετά την έξοδο σας από το χώρο του εργαστηρίου.

Ε)Στο χώρο αναμονής του εργαστηρίου υπάρχει αντισηπτικό χεριών. Κατά την είσοδο σας και στην έξοδο σας παρακαλώ να το χρησιμοποιείτε.

Τα μέτρα αυτά ελπίζουμε να βοηθήσουν στη γενικότερη προσπάθεια που γίνεται. Για οποιαδήποτε διευκρίνηση ή απορία παρακαλώ να επικοινωνείτε μαζί μας τηλεφωνικά. Ας γίνουμε όλοι κρίκοι στην αλυσίδα της πρόληψης.

Με εκτίμηση,

Οι ιδιώτες μικροβιολόγοι της Ιεράπετρας:

Απιδιανακης Ιωάννης

Δημουλάς Κωνσταντίνος

Ζερβού Ιφιγένεια

Κανάκη Σοφια

Συμνιανακη Αικατερίνη