Μονομαχία πανίσχυρων εταιρειών για το νέο αεροδρόμιο στο Καστέλι

1:55 μ.μ. - Δευτέρα, 26 Μαρτίου 2018
01:03 μ.μ. - Δευ, 26/55/2018
Image: Μονομαχία πανίσχυρων εταιρειών για το νέο αεροδρόμιο στο Καστέλι

Σε πολύ καλό σημείο βρίσκεται η διαδικασία που έχει ξεκινήσει στα πλαίσια της υλοποίησης του κολοσσιαίου έργου, της κατασκευής του νέου αεροδρομίου στο Καστέλι

Για το έργο αυτό, έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον τέσσερις δυνατοί «παίχτες» που «κονταροχτυπιούνται», διεκδικώντας το έργο επίβλεψης της κατασκευής του νέου αεροδρομίου στην Κρήτη.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες, ως το τέλος του μήνα πιθανά, θα έχει αποφασιστεί η ανάθεση του έργου σε συγκεκριμένη Κοινοπραξία. Σε μια από τις τέσσερις ισχυρές συμμαχίες που έχουν δημιουργηθεί από χώρες του εξωτερικού.
 
Οι Κοινοπραξίες αυτές έχουν καταθέσει προσφορές στο πλαίσιο του πρόσφατου διαγωνισμού που διενήργησε με επιτυχία η ελληνο-ινδική Κοινοπραξία «Ariadne Airport Group», ο ανάδοχος του νέου αεροδρομίου
 
Μετά από την απόφαση αυτή και την επικύρωση του διαγωνισμού, η σύμβαση παραχώρησης θα πάει το όλο σχέδιο, στο Ελεγκτικό Συνέδριο για έγκριση.
 
Από εκεί θα πάει στη Βουλή προς ψήφιση, ώστε έπειτα από την επικύρωση της να ξεκινήσει ο ανάδοχος τον κύκλο εργασιών, με στόχο να παραδώσει το έργο σε 60 μήνες!
 
Είναι πιθανόν, εφόσον δεν υπάρξουν απρόοπτα και καθυστερήσεις, μέσα στο ερχόμενο Φθινόπωρο να μπούμε σε φάση υλοποίησης του νέο αερολιμένα.
 
Εκτός απροόπτου λοιπόν μέσα σε λίγους μήνες θα έχουμε την πολυπόθητη έναρξη των κατασκευαστικών εργασιών για το Καστέλι, το οποίο θα πρέπει να έχει παραδοθεί προς χρήση το 2023.
 
Σημειώνεται ότι οι τέσσερις Κοινοπραξίες που διεκδικούν να πάρουν το έργο της επίβλεψης της κατασκευής του νέου διεθνούς αεροδρομίου Καστελίου είναι οι:
 
-Γερμανική-νοτιοκορεατική «Obermeyer Planen+Beraten GmbH - Yooshin Engineering Corporation»
 
-Αμερικανική «Hill International N.V. - Hill International Engineering Consultancy LLC»
 
-Βρετανική «AECOM Limited - AECOM Infrastructure & Environment UK Limited»
 
-Ιταλο-ισπανικη «Società Per Azzioni Esercizi Aeroportuali S.E.A. - Prointec S.A.U.»



ekriti.gr