Μουδιασμένο το Ηράλειο απο τη νέα υπόθεση ασέλγειας

10:36 π.μ. - Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2017
10:02 π.μ. - Σάβ, 25/36/2017
Image: Μουδιασμένο το Ηράλειο απο τη νέα υπόθεση ασέλγειας

Μουδιασμένη παραμένει η κοινή γνώμη της Κρήτης μετά την αποκάλυψη της φρικιαστικής υπόθεσης ασέλγειας που φέρεται να έλαβε χώρα σε βάρος μιας 12χρονης μαθήτριας, στο Ηράκλειο, το περασμένο διάστημα

Η πρωτοφανής ιστορία έχει προκαλέσει ισχυρό σοκ σε γονείς, αλλά και συναδέλφους του κατηγορούμενου για την υπόθεση.
 
Ένας εκ των τελευταίων, μάλιστα, εξέδωσε ανακοίνωση για το θέμα, εκφράζοντας τη λύπη του για το περιστατικό και ξεκαθαρίζοντας ότι ο ίδιος κι οι συνάδελφοί του δεν έχουν την οποιαδήποτε ανάμειξη.
 
«Κινούμενοι από κίνητρα ανθρώπινης ευαισθησίας αλλά και επαγγελματικής ευθιξίας, θέλουμε να ανακοινώσουμε στο κοινό της πόλης μας αλλά και των τεσσάρων νομών του νησιού μας, όπου δραστηριοποιούμαστε, ότι ουδεμία ανάμειξη κατά οποιονδήποτε τρόπο δεν έχουμε με το προαναφερθέν γεγονός. Λυπούμαστε βαθύτατα για το τερατώδες περιστατικό και διατηρούμε την ελπίδα ότι η Δικαιοσύνη θα εργαστεί ώστε να λάμψει η αλήθεια», αναφέρεται - μεταξύ άλλων - στην επίμαχη ανακοίνωση, την οποία υπογράφει ο κ. Ευάγγελος Βακάλογλου, ειδικός τεχνικός προθετικών και ορθοτικών κατασκευών.
 
Το συμβάν φέρεται να διαδραματίστηκε εντός των προηγούμενων μηνών στην πόλη του Ηρακλείου με θύμα μια ανήλικη μαθήτρια που αντιμετώπιζε ορθοπαιδικό πρόβλημα. Το 12χρονο κορίτσι είχε θωρακική σκολίωση, με αποτέλεσμα οι γονείς του να απευθυνθούν σε επαγγελματία τεχνικό του ορθοπαιδικού κλάδου. Ο κατηγορούμενος προσπάθησε να αντιμετωπίσει τη σκολίωση της 12χρονης εφαρμόζοντας τη μέθοδο της ηλεκτροθεραπείας.
 
Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στο παραπεμπτικό βούλευμα με το οποίο ο κατηγορούμενος θα δικαστεί το επόμενο διάστημα από Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο, ο τεχνικός είπε στο κορίτσι να βγάλει σχεδόν όλα του τα ρούχα, μένοντας γυμνό από τη μέση και πάνω.
 
Όπως είχε ενημερώσει νωρίτερα και τη μητέρα του κοριτσιού, ο τεχνικός ορθοπαιδικών βοηθημάτων επρόκειτο να τοποθετήσει στο στόμα του παιδιού ένα φουσκωμένο χειρουργικό γάντι, προκειμένου να επιτευχθεί η σωστή ρύθμιση της αναπνοής της μικρής, κατά τη διάρκεια της ηλεκτροθεραπείας. Δυστυχώς, ο κατηγορούμενος δεν τοποθέτησε γάντι στο στόμα της 12χρονης, παρά προέβη - σύμφωνα πάντα με το παραπεμπτικό βούλευμα και τις καταγγελίες των γονιών του κοριτσιού - σε μια άκρως σοκαριστική ενέργεια σεξουαλικού περιεχομένου.
 
Πηγή: neakriti.gr