Μουσικό Γυμνάσιο Λασιθίου: Για την τιμή των όπλων η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου

9:40 π.μ. - Τρίτη, 24 Σεπτεμβρίου 2019
09:09 π.μ. - Τρί, 24/40/2019
Image: Μουσικό Γυμνάσιο Λασιθίου: Για την τιμή των όπλων η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου

Ο Δήμαρχος ενημέρωσε για τις κινήσεις του στην Αθήνα

Την έκδοση ψηφίσματος με το οποίο θα ζητείται να αρθεί η αναστολή λειτουργίας του Μουσικού Γυμνασίου Λασιθίου με έδρα το Καβούσι, αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο Ιεράπετρας. Δια παραταξιακή επιτροπή με τη συμμετοχή του Δημάρχου και επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων θα μεταβεί στην Αθήνα για να το παραδώσει. Η συνεδρίαση διήρκησε αρκετές ώρες και εκτός από  τον Δήμαρχο και τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων ο Βουλευτής Λασιθίου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Μανώλης Θραψανιώτης, ο αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου κ. Γιάννης Γουλιδάκης, ο πρώην διευθυντής β/βαθμαις εκπαίδευσης νομού Λασιθίου κ. Βασίλης Αϊβαλιώτης, ο αναπληρωτής διευθυντής β/βαθμιας κ. Μιχάλης Παπαδάκης. Αρχικά ο πρόεδρος κ. Βαγγέλης Μπινιχάκης διάβασε επιστολές που έστειλαν διάφοροι φορείς οι οποίοι στήριζαν τη λειτουργία του σχολείου από φέτος. Μεταξύ των επιστολών και η απάντηση του Υπουργείου Παιδείας δια μέσου υπηρεσιακού παράγοντα σχετικά με την απόφαση αναστολής  για την χρονική περίοδο 2019-2020. Τον λόγο πήρε στη συνέχεια ο Δήμαρχος ο οποίος αφού έκανε αναφορά στις προσπάθειες που έγιναν από το 2017 για να ιδρυθεί το σχολείο και εν συνεχεία μετά την απόφαση για τη λειτουργία του σχολείο το 2019, τις προσπάθειες για να γίνουν οι απαιτούμενες παρεμβάσεις το κτίριο. Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε και στη συνάντηση που είχε με την υφυπουργό παιδείας κα Ζαχαράκη παρουσία του Υπουργού Ναυτιλίας και Βουλευτή Λασιθίου κ. Γιάννη Πλακιωτάκη, την επιστολή που και εγγράφως έστειλε στο Υπουργείο για το θέμα και την απάντηση που ήρθε τις επόμενες μέρες. Η απάντηση είπε ο Δήμαρχος με προσβάλλει προσωπικά προσβάλει και τους δημότες. Στο Υπουργείο έγινε μια συζήτηση , πολιτική και η απάντηση ήρθε από έναν υπηρεσιακό παράγοντα, τόνισε ανάμεσα σε άλλα.

DSCN5122
 
Ο πρώην διευθυντής δευτεροβάθμιας κ Αϊβαλιώτης αναφέρθηκε στο ιστορικό της ιδέας ίδρυσης του μουσικού Γυμνασίου και τα αγκάθια που συνάντησε στη διαδρομή όπως η διεκδίκηση των δημάρχων του νομού. Παρόλα αυτά το σχολείο χωροθετήθηκε στο Καβούσι μετά από πολλά εμπόδια και αγώνα δρόμου. Περίμενα είπε ο κ Αϊβαλίωτης την απόφαση του υπουργείου και  με έκπληξη διαπίστωσα ότι η καταληκτική ημερομηνία ήταν 6 Σεπτεμβρίου, πράγμα απίθανο λόγω χρόνου. Επίμονα το υπουργείο δεν έδινε παράταση εγγραφών, σημείωσε. Στην συνέχεια τοποθετήθηκε ο σημερινός  αναπληρωτής διευθυντής της Δευτεροβάθμιας κ Μ Παπαδάκης ο οποίος αναρωτήθηκε γιατί μαζί με την ίδρυση του σχολείου δεν έγινε και η έναρξη λειτουργίας του .

DSCN5124
 
Τον λόγο πήρε στη συνέχεια ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Θραψανιωτης ο οποίος μίλησε για πολιτική απόφαση η αναστολή λειτουργία του σχολείου και ίσως και η μη λειτουργία του και εξέφρασε την ανησυχία ότι πιθανόν να έχουμε πρόβλημα και στην σχολή  φυσικοθεραπείας επισημαίνοντας πως πρέπει να προετοιμαστούμε σε επίπεδο υποδομών , ώστε  η  σχολή να μη έχει κακή τύχη. Θα ήθελα επίσης να τονίσω ότι το διαιρεί και βασίλευε στο νομό πρέπει να σταματήσει .Θα είμαι μαζί σας σε ότι και αν αποφασίσετε κατέληξε ο βουλευτής.  

DSCN5125
 
Κατόπιν μίλησε  ο νέος Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου κ. Γ. Γουλιδάκης ο οποίος ευχαρίστησε τον πρώην διευθυντή της δευτεροβάθμιας κ Αϊβαλίωτη για την συνεργασία Πρόσθεσε πως μόλις ανέλαβε καθήκοντα προσπάθησε για την άρση  αναστολής του σχολείου  όμως συμπερασματικά είναι καθαρά θέμα πολιτικής βούλησης. Το αμέσως επόμενο διάστημα θα ξεκινήσει καμπάνια ενημέρωσης των γονέων του Λασιθίου προκειμένου να λειτουργήσει την επόμενη σχολική χρονιά.

DSCN5126
 
Η πρόεδρος του Καβουσίου κ Χαλκιαδάκη η οποία ευχαρίστησε το κ Θραψανιωτη για την βοήθεια είπε ότι θα κάνουν  τα πάντα προκειμένου να λειτουργήσει .Αναφέρθηκε στο ψήφισμα της Τ.Κ. Καβουσίου και κάλεσε το δημοτικό συμβούλιο να το στηρίξει.
 
Στη συνεδρίαση παραβρέθηκαν και γονείς που πρότειναν παράσταση διαμαρτυρίας στην περιφέρεια 25 Σεπτεμβρίου.
 
Ο επικεφαλής της παράταξης Ιεράπετρα  Δήμος Πρότυπο κ. Αντώνης Πετράς σε κλίμα ενωτικό ζήτησε την έκδοση ψηφίσματος.

DSCN5127
 
Ο επικεφαλής της παράταξης Μαζί Αλλάζουμε την Ιεράπετρα κ. Αργύρης Πανταζής μίλησε για ευθύνες που πρέπει να διερευνηθούν ακόμα και το έγγραφο του υπουργείου είναι χωρίς αριθμό πρωτοκόλλου γιατί το δεχθήκατε, ήταν ένα από τα ερωτήματα που έθεσε ενώ σημείωσε οτι καθυστέρησε να γίνει συνεδρίαση του  δημοτικού συμβουλίου.
 
Ο επικεφαλής της παράταξης Ενότητα – Συνεργασία- Ανάπτυξη για την Ιεράπετρα κ. Θανάσης Χηνοπουλος τονισε την απουσία των Δημάρχων των άλλων πόλεων και την στάση του Διευθυντή δευτεροβάθμιας. Ανάλογες τοποθετήσεις έγιναν και από τους άλλους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων Ελένη Βλάσση, Μαρία Κοτσιφάκη, Αλέξανδρος Μουζουράκης.