Μουδατσάκης: Τα Νοσοκομεία του Λασιθίου συνεργάζονται άψογα εν μέσω κορωνοϊού

9:01 π.μ. - Παρασκευή, 10 Απριλίου 2020
09:04 π.μ. - Παρ, 10/01/2020
Image: Μουδατσάκης: Τα Νοσοκομεία του Λασιθίου συνεργάζονται άψογα εν μέσω κορωνοϊού

Στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας έχει γίνει πολύ καλή δουλειά, δηλώνει στον Ηχώ ο συντονιστής κορωνοϊού στο Λασίθι

Με απόφαση της 7ης ΥΠΕ ορίστηκε συντονιστής διαχείρισης κρίσης κορωνοϊού στον νομό Λασιθίου ο Διευθυντής της Χειρουργικής Κλινικής του Αγίου Νικολάου κ. Νίκος Μουδατσάκης.

Μιλώντας στον Ηχώ 99,8 ανέφερε ότι πρόκειται για μια διοικητική θέση που στόχο έχει να συμβάλλει στην καλύτερη οργάνωση μεταξύ των υγειονομικών μονάδων του νομού. Ευτυχώς σε επίπεδο νομού και γενικότερα στην Κρήτη είμαστε σε ένα καλό επίπεδο. Εάν ένα περιστατικό έχει ήπια συμπτώματα και χρειάζεται νοσηλεία μπορεί να νοσηλευτεί σε νοσοκομεία του Λασιθίου σε πρώτη φάση. εαν όμως επιβαρυνθεί η υγεία του ασθενούς ή εάν εξ αρχής έχουμε να αντιμετωπίσουμε ένα πιο βαρύ περιστατικό τότε θα πρέπει να μεταφερθεί σε νοσοκομείο του Ηρακλείου.το προσωπικό των νοσοκομείων εκπαιδεύεται για να διαχειριστεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την κατάσταση. Είναι πάντως πολύ σημαντικό, γνωρίζοντας τις ιδιαιτερότητες του νομού μας, πως σε αυτή τη δύσκολη περίοδο μεταξύ των νοσοκομείων υπάρχει μια πολύ καλή, μια άψογη συνεργασία, τόνισε ο κ. Μουδατσάκης.

Σε ότι αφορά στο νοσοκομείο της Ιεράπετρας είπε ότι έχει γίνει πολύ καλή δουλειά από τη Διοίκηση και τους γιατρούς, το προσωπικό ώστε να υπάρχει ετοιμότητα σε περίπτωση κρουσμάτων,

Καταλήγοντας επεσήμανε ότι προς το παρόν είμαστε σε ένα καλό επίπεδο αλλά δεν πρέπει να υπάρχει εφησυχασμός. Είναι κρίσιμο να τηρήσουμε τα μέτρα μέχρι τέλος του μήνα και έπειτα σταδιακά να επανέλθουμε στην κανονικότητα με βάση τα όσα αναφέρουν οι ειδικοί ανάλογα με τις εξελίξεις.